Lukkien nam de vrije dag van Emmen niet af om te straffen

2 november 2018, 12:40

De afgenomen vrije dag voor de selectie van FC Emmen was volgens Dick Lukkien niet bedoeld als straf. De trainer wilde het bekerechec tegen Odin'59 zo snel mogelijk achter zich laten, om zich daarna te richten op de wedstrijd van zondag: sc Heerenveen-uit.

"De primaire reden dat de jongens vandaag geen vrije dag hadden is dat ik het duel van gisteren (woensdag, red.) zo snel mogelijk wilde afsluiten. Anders hadden we dat morgen moeten doen en dat vind ik tekort dag richting het duel in Heerenveen", laat Lukkien weten aan RTV Drenthe. "Dus nee, het was geen straf al wil ik hier nogmaals benadrukken dat we gisteren een wanprestatie hebben geleverd en daar ons voor schamen."

In Drenthe zijn er zorgen over de defensie, al vindt Lukkien dat er voldoende kwaliteit aanwezig is. "Maar concentratie hoort ook bij kwaliteit. Ons niveau in verdedigen fluctueert nog teveel en dat dat in de Eredivisie het geval is, kan ik nog begrijpen. Kijk, men moet niet vergeten waar we vandaan komen. We zijn met negen van de elf basisspelers van gisteren gepromoveerd naar de Eredivisie. Deze spelers hebben niet jarenlange ervaring op dit niveau, al is dat voor het duel van gisteren geen excuus."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen