Transferweekje: Haller kan naar Engeland, De Gea naar Juve

3 november 2018, 12:05

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over twee maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Haller wekt interesse vanuit Premier League

Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht is Sébastien Haller zich blijven ontwikkelen. De Fransman scoorde vorig seizoen negen keer in de Bundesliga en staat dit seizoen nu al op zeven treffers bij Eintracht Frankfurt. De 24-jarige spits staat daarmee derde op de Duitse topscorerslijst en dat is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Volgens Bild is Newcastle United van plan om in de winter een lijntje uit te gooien naar de spits. De hekkensluiter van de Premier League kan een goaltjesdief wel gebruiken, aangezien er in de laatste tien duels pas zes keer gescoord werd. Trainer Rafael Benítez is zeer gecharmeerd van de Fransman, maar het is de vraag of Eintracht Frankfurt bereid is om hem in de winter van de hand te doen.

Rutten kan zich volledig op Twente richten

Fred Rutten heeft de handen sinds donderdag helemaal vrij en kan zich zodoende goed op FC Twente richten. De oefenmeester stapte donderdag op bij het Israëlische Maccabi Haifa, waar hij sinds januari werkte als hoofdtrainer. Omdat hij solidair was aan de eerder vertrokken Mo Allach, besloot Rutten zijn contract in te leveren. Rutten was onlangs al in beeld bij FC Twente maar koos toen voor Israël. Rutten hielp zijn goede vriend Ted van Leeuwen de afgelopen periode al mee bij FC Twente, door hem regelmatig van advies te voorzien. Nu hij niet meer voor de Israëlische club werkt, kan hij zich volledig op Twente gaan richten. De vraag is of en in welke rol hij dit gaat doen.

PSV is niet bereid om te handelen

Net als Ajax is PSV niet van plan om in de winter spelers te verkopen. De club beseft dat talenten als Steven Bergwijn en Hirving Lozano gewild zijn op de transfermarkt, maar vindt een transfer in de winter onbespreekbaar. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De club wil er deze winterstop sowieso in slagen om de belangrijkste spelers aan boord te houden. Wie wel in aanmerking komt voor een vertrek, is Nicolas Isimat. De Fransman beschikt over een aflopend contract, wat betekent dat PSV hem in de winter moet verkopen om nog geld voor hem te vangen. De verdediger komt er dit seizoen niet aan te pas en is in de pikorde de vierde man wat betreft het centrum van de verdediging.

De Gea lijkt voor Juventus te kiezen

Iemand die vaker aan bod komt in deze rubriek, is David De Gea. De keeper van Manchester United heeft een aflopend contract in Engeland, al heeft de club de optie om die verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Desondanks gaan veel Engelse media uit van een vertrek van de Spanjaard. De keeper vertrekt na dit seizoen waarschijnlijk naar Juventus, zo meldt onder meer The Times. De Britse krant schrijft bovendien dat hij op transfervrije de overstap naar de Italiaanse gigant maakt. De Gea is bezig aan zijn achtste seizoen op Old Trafford, maar heeft het wel bekeken. Eerder viel zijn naam ook nadrukkelijk bij Paris Saint-Germain.

Rodríguez wil vertrekken bij Bayern

James Rodríguez heeft het niet meer naar zijn zin bij Bayern München, weten diverse Duitse media. De aanvallende middenvelder is niet tevreden met zijn bijrol bij de topclub en overweegt om al in de winter te vertrekken. De 27-jarige middenvelder streek in de zomer neer bij Bayern, dat hem huurde van Real Madrid en daar tien miljoen euro voor betaalde. De oud-speler van FC Porto en AS Monaco kan wel bezoek verwachten van de clubleiding van Bayern, want de club wil hem graag behouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen