Conflict rondom nieuw Cambuurstadion is opgelost

2 november 2018, 12:17   Bijgewerkt: 2 november 2018, 12:29

SC Cambuur krijgt waarschijnlijk tóch het zo vurig gewenste nieuwe stadion. Het conflict tussen de gemeente Leeuwarden en ROC Friese Poort over financiën voor tijdelijk onderdak voor de school is opgelost. Dat meldt de de gemeente in een verklaring. Friese Poort trok zich twee weken geleden terug uit de stadionplannen, wat desastreuze gevolgen zou hebben gehad voor Cambuur. Zonde Friese Poort werd een nieuw stadion onmogelijk geacht.

Volgens Friese Poort kwam de gemeente afspraken over tijdelijke huisvesting niet na. Dat leidde veertien dagen terug tot een vertrouwenbreuk, maar die is gelijmd. De gemeente laat in een verklaring weten dat de afspraken alsnog worden nagekomen. 'Afgelopen weken is er met de partners besproken hoe de kosten van de tijdelijke huisvesting gefinancierd worden en is hiervoor een oplossing gevonden', schrijft de gemeente.

Met Friese Poort als een van de hoofdhuurders kan het Cambuurstadion gefinancierd worden. Een nieuw onderkomen voor de club uit Leeuwarden is van levensbelang. Als Cambuur op de huidige locatie zou blijven, heeft dat verregaande gevolgen voor de sportieve ambities.

Ard de Graaf, algemeen directeur van Cambuur: "We hebben altijd vertrouwen gehouden, maar ik hoef niemand uit te leggen dat het spannende tijden zijn geweest.  We zijn uiteraard zeer verheugd met dit nieuws en kijken er naar uit om nu met alle partijen volle kracht vooruit te gaan en voor de stad en de club een geweldig nieuw stadion neer te zetten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen