Pusic vindt kritiek op Twente niet eerlijk: "Wat verwacht je?"

2 november 2018, 09:11

Marino Pusic is van mening dat de kritiek op FC Twente van buitenproportionele aard is. De trainer van de Tukkers bezet met de club de derde plaats in de Eerste Divisie en won midweeks van Noordwijk in de KNVB Beker. Toch merkt hij dat er meer wordt verwacht van zijn ploeg.

"Kritiek is prima, die uit ik intern ook, maar het gaat me te ver om alles negatief te zien", vertelt Pusic aan Tubantia. "Niet alles is slecht. Soms heb ik het gevoel dat we onderaan staan in de eerste divisie. We moeten alles wel in perspectief blijven zien. Wij zijn geen Barcelona, wij zijn ook geen Manchester City, ook al hebben we een speler van City in de selectie (Matthew Smit, red). Wij zijn FC Twente in wording. We worden nog steeds gezien als een grote eredivisieclub, maar de realiteit van dit moment is dat we in de eerste divisie spelen. En langs die lat moeten we ook worden beoordeeld."

Pusic geeft de 4-2 zege op Noordwijk in de beker als voorbeeld. "Er werd net gedaan of we zestien kansen hadden weggegeven. In tegenstelling tot veel andere ploegen hebben wij ons niet laten verrassen door amateurs", legt de coach uit. "En ja, ik was zelf ook ontevreden over de tweede helft, laat dat duidelijk zijn. Maar we zijn wel door. De commentaren na de wedstrijd bij Jong FC Utrecht begreep ik ook niet."

Twente won die wedstrijd met 1-6. "Heel veel teams bijten hun tanden stuk op die ploeg. Wij winnen met 6-1 en naderhand hoor ik dat we met 12-1 hadden moeten winnen. Hoe reëel is dat? En wat verwacht je eigenlijk van ons? Ik wil ook graag dat we 90 minuten lang dominant zijn, maar welke ploeg in de wereld is dat nog? Dat krijgt zelfs Manchester City niet voor elkaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen