Drost: "Alsof PSV tegen plaatselijke fanfare moest voetballen"

2 november 2018, 08:45

RKC Waalwijk geniet nog na van de bekerstunt tegen PSV, waar niemand rekening mee hield. Ook aanvoerder Henrico Drost niet. "Wie had dat gedacht: dat wij de eerste Nederlandse club zouden zijn waarin PSV zich verslikt", zegt de verdediger van RKC, die vrijdagavond in de Eerste Divisie op bezoek gaat bij FC Twente.

"Tegen het A-team van PSV was de kans op verlies 95 procent geweest. Nou, laat ik niet overdrijven: 98 procent", zegt Drost in het Algemeen Dagblad. Maar PSV speelde dinsdag met een B-elftal, met alle gevolgen van dien. "We zijn Mark van Bommel erg dankbaar dat hij de reserves liet spelen."

RKC's doelman Etienne Vaessen noemde het zelfs respectloos dat PSV met de tweede garnituur speelde. "Zo voelde het wel een beetje, ja", vindt ook Drost. "Alsof ze tegen de plaatselijke fanfare moesten voetballen. Voor ons was het alleen maar een mooie motivatie. En het was nog verdiend ook."

Het resultaat tegen PSV geeft RKC veel vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen Twente. "Makkelijk wordt het niet in Enschede. Maar tegen Sparta deden we het ondanks de 0-1 ook prima. We hebben best een leuk ploegje. Play-offs om promotie moet mogelijk zijn", aldus Drost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen