Gudelj: "Het stoorde me dat Peter Bosz geen uitleg gaf"

Gudelj: "Het stoorde me dat Peter Bosz geen uitleg gaf"

2 november 2018 – Nemanja Gudelj kon moeilijk verkroppen dat hij bij Ajax onder Peter Bosz op een zijspoor belandde. De huidige middenvelder van Sporting Portugal miste van de trainer toelichting op zijn keuzes. Bosz zette Gudelj uiteindelijk uit de selectie, omdat de Serviër niet op de bank wilde zitten."Het stoorde me dat trainer Peter Bosz me geen uitleg gaf waarom hij me plotseling passeerde. Dat uitgerekend na een sterke serie wedstrijden van mijn kant", vertelt Gudelj in ELF Voetbal. "Hij zei alleen: 'Dat is het beste voor het team'. Daar kon ik weinig mee. Ik had liever gehoord wat ik kon doen om me terug te knokken in dat team. Ik ben iemand die nooit opgeeft en altijd doelen nastreeft. Had me gezegd wat ik moest verbeteren. Erg jammer dat het zo is gelopen. Vooral ook omdat de supporters van Ajax slechts de uitleg van één kant hoorden en geloofden."

Bijna twee jaar geleden vertrok Gudelj bij Ajax. "Vooropgesteld: Ajax is een prachtige club. Heel veel fanatieke supporters, altijd een vol stadion en de successen zijn bekend. Mijn mening is ook na mijn vertrek niet gewijzigd. Met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heb ik bijvoorbeeld nog steeds contact. Hij feliciteerde me direct via een appje toen ik naar Sporting vertrok. Maar er liepen enkele mensen rond binnen de club met wie ik een conflict had. Spijt van mijn reactie heb ik absoluut niet. Ik ben iemand die altijd achter zijn keuzes blijft staan. Ik beschouw ze als leermomenten. Alles gebeurt met een reden. Ik had meerdere opties om met deze situatie om te gaan. Dit was er een van."

In de winter van 2017 verkaste Gudelj naar het Chinese Tianjin Teda. Via Guangzhou Evergrande kwam de Servisch international deze zomer in Portugal terecht, waar hij tot dusver negen officiële duels speelde voor Sporting.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020