Feyenoord komt wondergoal El Khayati te boven en haalt uit

1 november 2018, 22:38

Voor de derde keer in drie achtereenvolgende seizoenen heeft Feyenoord ADO Den Haag uitgeschakeld in de KNVB-beker. Door een sublieme goal van Abdenasser El Khayati kwamen de bezoekers deze regenachtige donderdagavond nog wel op voorsprong, maar daarna stelde de bekerhouder via Eric Botteghin, Sam Larsson en een hattrick van Nicolai Jørgensen orde op zaken: 5-1.

ADO begon brutaal aan de wedstrijd, maar voorzetten van Sheraldo Becker en Aaron Meijers bereikten hun doel niet. Feyenoord kreeg na drie minuten de eerste enorme kans. Steven Berghuis bereikte Nicolai Jørgensen met een subtiel balletje, maar de Deen stuitte van dichtbij op doelman Robert Zwinkels. Twee minuten later kreeg de spits opnieuw een grote kans. Na goed doorgaan van rechtsback Bart Nieuwkoop schoot hij net naast.

ADO strafte deze gemiste kansen van Feyenoord daarna meteen af. El Khayati schoot na een geweldige actie, waarin hij drie Feyenoorders te slim af was, de bal aan de andere kant feilloos via de lat raak en zette de bezoekers na acht minuten verrassend op 0-1. Feyenoord ging daarna logischerwijs snel op jacht naar de gelijkmaker. Uit een hoekschop niet veel later kopte Botteghin recht op doelman Zwinkels af.

Het bleef daarna eenrichtingsverkeer. Berghuis kreeg een bal na miscommunicatie achterin bij ADO net niet over de uitkomende Zwinkels heen. Niet veel later leverde een fout van ADO alsnog de gelijkmaker voor Feyenoord op. Giovanni Troupée speelde de bal te zacht en te kort terug op Zwinkels, waarna Jørgensen kon aannemen, makkelijk om Zwinkels heen ging en de bal in het lege doel schoof: 1-1. 

ADO probeerde daarna, net als in het eerste deel van de wedstrijd, met uitbraken gevaarlijk te worden. Deze tactiek paste de ploeg in de eerste helft goed, want zo'n beetje elke uitbraak van de Hagenezen was dreigend. In tegenstelling tot de competitie begon ADO zonder Tomáš Necid als aanvalsleider, maar met El Khayati als valse spits en loerde het op de snelheid Becker en Elson Hooi. Die laatste zag dat zijn schot via doelman Kenneth Vermeer op de lat eindigde.

Feyenoord stichtte na de 1-1 veel gevaar via buitenspelers Larsson en Steven Berghuis, die veelal met voorzetten Jørgensen probeerden te bereiken. Ook de vele corners leverden vaak gevaar op voor de thuisploeg, maar geen doelpunten. Tót vlak voor rust, want toen kopte Botteghin Feyenoord uit een hoekschop van Berghuis op voorsprong. Die 2-1 was ook de ruststand.

In de eerste tien minuten na de pauze probeerden beide ploegen de bal in de ploeg te houden en was het even aftasten. Robin van Persie kreeg een kopkansje en snel daarna maakte Jørgensen zijn tweede van de avond. Rechtsback Nieuwkoop kwam goed mee en na een combinatie met Berghuis schoot Jørgensen, die net niet buitenspel stond, binnen.

 {image[329962][left-half][]}Daarna leek de wedstrijd helemaal als een nachtkaars uit te gaan. Feyenoord spaarde de krachten en ADO wilde  geen verdere schade oplopen. Dit gebeurde zo'n tien minuten voor tijd toch, toen Larsson met een goede pass Jørgensen wegstuurde, waarna die voor zijn derde van de avond tekende. Larsson bekroonde zijn goede wedstrijd daarna nog met een treffer, door de bal via de paal achter Zwinkels te schieten.

Opstellingen en beoordelingen:

Feyenoord: Kenneth Vermeer 7,5 ; Bart Nieuwkoop 7,5 , Eric Botteghin 8, Jan-Arie van der Heijden 7,5, Tyrell Malacia 7,5 ; Jordy Clasie 7, Robin van Persie 7 (83. Yassin Ayoub - ), Tonny Vilhena 7; Steven Berghuis 8, Nicolai Jørgensen 8,5 (81. Dylan Vente -), Sam Larsson 8

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 6; Giovanni Troupée 5 (68. John Goossens 6), Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 6, Shaquille Pinas 6,5, Aaron Meijers 6, ; Dion Malone 6, Abdenasser El Khayati 7 (63. Tomáš Necid 5), Lex Immers 6,5 (75. Melvyn Lorenzen -) ; Elson Hooi 6, Sheraldo Becker 6

Man of the match: Nicolai Jørgensen

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen