Fortuna Sittard overwint krampaanvallen bij NEC en bekert door

Fortuna Sittard overwint krampaanvallen bij NEC en bekert door

1 november 2018 – Fortuna Sittard mag nog steeds voorzichtig dromen van Europees voetbal. De Limburgers keken in de bekerwedstrijd tegen NEC lang tegen een achterstand aan, maar wisten die in de slotfase om te buigen. De Limburgers liepen in de slotfase op hun tandvlees, maar bereikten de derde ronde door late treffers van Finn Stokkers en invaller Lars Hutten. NEC had wellicht meer verdiend, maar kan zich na een bloedstollende bekeravond in de halflege Goffert richten op de Keuken Kampioen Divisie.De Nijmegenaren hadden iets goed te maken na de vernederende 1-5 tegen TOP Oss en startten furieus. Clint Essers vergreep zich al binnen een minuut aan Mike Trésor Ndayishimiye en ontsnapte aan een strafschop, doordat er geen videoarbiters zijn ingezet tijdens deze bekerronde.

Toen Fortuna Sittard eenmaal het initiatief had overgenomen, kwam NEC plotseling op 1-0. Jonathan Okita leek de bal veel te laat mee te geven aan de opgestoomde Terry Lartey Sanniez, maar de rechtsback kogelde de bal tot ieders verbazing binnen vanuit een onmogelijke hoek: 1-0. Die voorsprong hield welgeteld twee minuten stand. Josef Kvida gaf een penalty weg met een veel te wilde sliding en Mark Diemers profiteerde vanaf de stip.

NEC rechtte de rug en ging alsnog met een voorsprong de rust in. Kevin Jansen blies een ogenschijnlijk afgeslagen aanval nieuw leven in en bezorgde de bal onbedoeld bij Sven Braken. De spits schoot verrassend in vanuit de draai en vond de korte hoek: 2-1. Aanvoerder Joey van den Berg leek zelfs voor 3-1 te zorgen, maar zijn fraaie inzet met buitenkant links belandde tegen de paal.

Na de rust schakelde Fortuna een tandje bij. NEC wist de tegenstander lange tijd weg te houden bij de eigen goal, maar moest in de slotfase toch de 2-2 van Stokkers incasseren. De spits kreeg in de zestien meter alle ruimte om weg te draaien en schoot de bal heerlijk in de kruising. Nóg een tegentreffer bleef NEC echter bespaard: een inzet van Lazaros Lamprou eindigde tegen de lat.

In de slotfase viel de ene na de andere Fortuna-speler om vanwege kramp, maar de Limburgers wisten een verlenging alsnog af te wenden. Diemers zette Hutten met een fenomenale steekpass vrij voor Marco van Duin en de invaller wist de verre hoek te vinden: 2-3. NEC perste er nog een slotoffensief uit, maar had niet meer de kracht om dertig extra minuten af te dwingen.

Opstellingen en beoordelingen*   
NEC: Marco van Duin 6.5; Terry Lartey Sanniez 6.5, Robin Buwalda 5, Josef Kvida 5, Leroy Labylle 6.5; Kevin Jansen 6 (90. Mathias Bossaerts -), Tom Overtoom 7.5, Joey van den Berg 7; Jonathan Okita 4.5, Sven Braken 5.5 (70. Anass Achahbar 4.5), Mike Trésor Ndayishimiye 4.5 (70. Brahim Darri 4.5)
Fortuna Sittard: Aykut Özer 6; Clint Essers 5.5 (61. André Vidigal 5), Branislav Ninaj 5.5, Wessel Dammers 5.5, Marco Ospitalieri 5; José Rodriguez 6, Mark Diemers 6, Ahmed El Messaoudi 5.5 (46. Jorrit Smeets 5.5); Lisandro Semedo 4 (79. Lars Hutten -), Finn Stokkers 5.5, Lazaros Lamprou 5.5

Man of the match: Tom Overtoom

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 21 februari 2020