Puel rouwt: "Srivaddhanaprabha was oprecht geliefd bij iedereen"

1 november 2018, 15:41

Leicester City-manager Claude Puel en zijn spelers willen komend weekend een eerbetoon maken aan Vichai Srivaddhanaprabha. Na het tragische ongeluk van vorige weekend was het voor alle betrokkenen een hele zware week, desondanks gaan The Foxes er alles aan doen om een prachtige wedstrijd te spelen tegen Cardiff City. "We zullen zaterdag – en alle wedstrijden daarna – spelen om Victor te eren", aldus de oefenmeester.

"Dit was zonder twijfel een van de moeilijkste weken uit de geschiedenis van onze club. Het tragische verlies van vijf mensen, heeft ons allemaal verdoofd", vertelde de coach. "Vichai heeft Leicester veranderd in een familie. Hij investeerde in de club, de stad en in de mensen. Hij was oprecht geliefd door iedereen binnen én buiten de club. Het was een voorrecht om met hem te werken."

Volgens Puel maken alle eerbetonen duidelijk wat Srivaddhanaprabha teweeg bracht in de voetballerij voor Leicester. "Aan de hoeveelheid bloemen en berichten bij het stadion, zie je hoeveel hij heeft betekend", aldus de coach, die niet te diep wilde ingaan op de details van het verdriet van hem en de spelers. "Heel de selectie heeft veel verdriet en was overstuur."

Cardiff City 

Komend weekend speelt Leicester City in de Premier League. Het resultaat is niet belangrijk voor Puel, hij wil vooral een eerbetoon maken aan Srivaddhanaprabha. Voor de spelers wordt het zwaar, verwacht Puel. "Ze zijn kapot. Maandag hebben we op de training gesproken en onze gevoelens gedeeld. Het resultaat maakt komend weekend niet uit, we spelen voor de eer."

Donderdagmiddag kwam ook succescoach Claudio Ranieri langs bij het King Power Stadium om een laatste eer te bewijzen aan eigenaar Srivaddhanaprabha. Hij won in het seizoen 2016/17 de enige landstitel uit de historie van The Foxes.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen