Te Wierik wil 17 punten in de winterstop met Groningen

1 november 2018, 09:42   Bijgewerkt: 1 november 2018, 09:50

FC Groningen-aanvoerder Mike te Wierik gelooft dat zijn ploeg snel de weg omhoog gaat vinden in de Eredivisie. Dat is nodig, want over zeven speelrondes vindt de verdediger dat de Noorderlingen zeventien punten moeten hebben, terwijl de teller momenteel – na tien wedstrijden – pas op vier staat. "We hebben nog tijd genoeg om het recht te zetten. Maar het moet niet te lang duren, want dan kom je echt in een negatieve spiraal terecht."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. Bij Heracles Almelo zat hij eerder in een soorgelijke situatie, toen hij de eerste zeven duels verloor. "Met Heracles zijn we toen wat simpeler gaan spelen. We hebben afgesproken om dat nu ook met Groningen te gaan doen. We gaan in ieder geval tot de winterstop met een vaste kern en formatie spelen", aldus de captain. Er wordt 4-4-2 gespeeld, wellicht met wat vaker de lange bal.

"We hebben met elkaar gezegd: We willen nu één ding wat het beste bij ons past. Dat willen we finetunen en daar resultaten mee halen. Dat is nu ook de enige remedie", weet Te Wierik, die minimaal zeventien punten wil hebben in de winterstop. "Crisis wordt je vaak aangepraat. Zo gaat dat. Natuurlijk staan we er echt slecht voor, dat ziet iedereen. We hebben nog tijd genoeg om het recht te zetten."

Versterkingen

Al beseft de verdediger wel dat het 'vijf voor twaalf is' wat betreft de resultaten. "Hoe langer je in deze situatie blijft, hoe moeilijker het wordt. Als groep hebben we daar ook vertrouwen in, maar je staat niet voor niets op deze plek. Er zal ook wel wat ervaring bij moeten, want we hebben gewoon heel veel jonge spelers. Die maken natuurlijk hun fouten en dat moet ook mogen, maar dat gaat met pieken en dalen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen