Ødegaard blij met eerste goal: "Het was een worsteling"

1 november 2018, 09:00

Martin Ødegaard hoopt dat hij de malaise in Arnhem van de eerste maanden achter zich kan laten. De middenvelder was nog niet echt gelukkig bij Vitesse, omdat hij zijn hoge verwachtingen nog niet waar kon maken. Met zijn treffer tegen Heracles Almelo in de KNVB Beker hoopt de Noor op beterschap. "Tot dusver beleefde ik een worsteling bij Vitesse", vertelt hij.

Tegenover De Gelderlander ging hij in op zijn eerste maanden terug in de Eredivisie. "Ik stapte ook zonder ritme binnen. In de voorbereiding van Real Madrid kreeg ik nauwelijks speeltijd. Maar het stempel van Real is er altijd", legt de jongeling uit. "De druk van buitenaf deert me niet zo. Daar heb ik al lang mee leren leven. Ik wil zelf juist veel meer. Ik wil het team dragen, steunen en beter maken."

Dat lukte niet en in de kritiek op hem, werd zijn leeftijd nog weleens vergeten, vindt Ødegaard. "Ik ben nog een tiener. Had ik nu mijn debuut gemaakt in de Noorse competitie, dan was ik nog steeds een jong talent geweest. Ik ben alleen al langer bekend. Ik was zestien jaar, toen ik naar Real ging. Daarmee is mij een etiket opgeplakt. Maar ik loop niet even overal doorheen. Ik moet mijn beste jaren nog krijgen."

Bijzondere avond

Ødegaard hoopt dat na zijn doelpunt hij, en met hem heel de ploeg, meer vertrouwen krijgt. Ook voor aanvaller Thomas Buitink was het een bijzondere avond: hij viel in bij 0-1 en besliste niet veel later de wedstrijd met zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Vitesse. "Ik kwam er eigenlijk in om de boel vast te houden. Maar Bryan Linssen speelde me in de diepte perfect aan. Zo'n kans kon ik niet laten liggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen