Labyad valt positief op bij Ten Hag: "Zó moet je antwoorden"

31 oktober 2018, 23:04   Bijgewerkt: 1 november 2018, 07:20

Zakaria Labyad heeft een goede beurt gemaakt bij Erik ten Hag. De aanvaller, die in Amsterdam mondjesmaat aan spelen toekomt, mocht woensdagavond tegen Go Ahead Eagles weer eens in de basis starten. De aanvaller was bij de eerste twee doelpunten betrokken en beschaamde zodoende het vertrouwen van zijn trainer niet.

"Ik gun het hem ongelooflijk", zegt Ten Hag tegenover FOX Sports. Labyad verzorgde de assist bij de 1-0 en verdubbelde even later de score. "Hij heeft het de afgelopen fase heel moeilijk gehad. De concurrentie in de aanvalspositie is heel groot. Zó moet je antwoorden. Ik hoop dat hij dit doorzet en het nog frequenter brengt. Dat betekent dat hij zich nog meer laat gelden en het de trainer moeilijk maakt."

Naast Labyad startte ook Vaclav Cerny in het met 3-0 gewonnen bekerduel. Hij maakte na een jaar vol blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht. "Geweldig voor zo'n jongen. Hij heeft een heel ernstige blessure gehad en is lang weggeweest. Dat is keihard knokken en vaak alleen zijn. Als je dan weer terug bent op dit niveau in de ArenA, dat is geweldig voor hem."

Al met al is Ten Hag tevreden met het vertoonde spel en de overwinning in het bekertoernooi. "Ik denk dat we prima gespeeld hebben. Aan het eind had ik er nog één, twee goals bij gewenst, maar het was een prima avond voor Ajax."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen