Labyad dirigeert Ajax via Go Ahead Eagles naar laatste zestien

31 oktober 2018, 22:34   Bijgewerkt: 31 oktober 2018, 23:11

Ajax heeft zich woensdagavond ten koste van Go Ahead Eagles in de eigen Johan Cruijff ArenA met groot gemak geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De Amsterdammers waren een paar maatjes te groot voor de leider van de Eerste Divisie en werden via David Neres en Zakaria Labyad naar een 3-0 zege geloodst. De laatste was de aangever bij de 1-0 en maakte zelf de tweede. Zo was Labyad net als in de vorige bekerwedstrijd weer belangrijk voor Ajax.

Tot nu toe is de periode bij Ajax voor Labyad nog geen groot succes. De Marokkaan, overgekomen van FC Utrecht deze zomer, moet het vooral doen met sporadische invalbeurten en kreeg tegen Te Werve (ook in de KNVB Beker) zijn laatste basisplaats. Daarin toonde hij zijn waarde door twee keer te scoren en liet hij zien toch echt over de nodige kwaliteiten te beschikken. Maar omdat Ajax zo goed draait, heeft Erik ten Hag natuurlijk weinig reden tot wisselen.

De vrij volle Johan Cruijff ArenA moest na de schoten van Labyad lang wachten op een volgende kans. Labyad omspeelde zijn vroegere teamgenoot Gino Bosz en bediende Neres, maar die schoot tegen keeper Hobie Verhulst op. De doelman moest in de tien minuten daarna echter wel twee keer vissen. Neres ontving een prima pass van Labyad en rondde koelbloedig af, drie minuten later was het Labyad zelf die op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar de bal tussen de benen van Verhulst door schoot: 2-0.

De ploeg van John Stegeman moest het in de hele wedstrijd met twee kleine kansjes doen. Vlak voor rust kon Jeroen Veldmate net niet met zijn hoofd bij een vrije trap, anders was het op slag van rust 2-1 geweest. Na de 3-0 kreeg rechtsback Julian Lelieveld nog een mogelijkheid, maar zijn van richting veranderde schot stuiterde naast de goal van Kostas Lamprou. De keeper had verder een rustige avond op een paar doeltrappen en vangballen na.

Voor zijn medespelers gold hetzelfde, Ajax werd nooit echt in verlegenheid gebracht en hoefde niet diep te gaan om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Labyad had een minuut of tien voor het einde nog voor de 4-0 kunnen zorgen, maar net als invaller Dani de Wit miste hij een grote kans. Bij beide aanvallen was Neres de belangrijkste man, hij zorgde de hele wedstrijd door voor veel dreiging vanaf links. Ajax bekerde dus eenvoudig verder, voor Go Ahead zit het bekeravonduur erop.

Opstellingen en beoordelingen*:

Ajax: Kostas Lamprou 5.5, Rasmus Kristensen 5, Perr Schuurs 6, Daley Blind 7 (75. Kasper Dolberg -), Mitchel Bakker 6, Lasse Schöne 6, Donny van de Beek 5 (65. Matthijs de Ligt 5.5), Zakaria Labyad 7.5, Vaclav Cerny 5 (65. Dani de Wit 6.5), Klaas-Jan Huntelaar 6, David Neres 8.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 4.5, Julian Lelieveld 6, Gino Bosz 4.5, Jeroen Veldmate 5, Roland Baas 4 (78. Julius Bliek -), Jeff Stans 5, Sjoerd Overgoor 5, Istvan Bakx 5 (65. Pieter Langedijk 6), Jaroslav Navratil 5 (71. Giovanni Büttner -), Thomas Verheijdt 5.5, Orkan Dzepar 4.5.

Man of the match: David Neres

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen