Navratil bloeit op bij Go Ahead Eagles: "Speel en voel me goed"

31 oktober 2018, 09:45

Jaroslav Navratil verkaste deze zomer van de bank van Heracles Almelo, naar de basis van Go Ahead Eagles. Een overstap die hem geen windeieren legde: vooralsnog is de ploeg uit Deventer een van de sensaties in de Eerste Divisie en staan ze tegen Ajax in de KNVB Beker. "Ik hoop dat een stap achteruit, twee stappen vooruit betekent."

Dat vertelt hij tegenover TC/Tubantia. "Ik speel, voel me goed en het is beter dan ik verwacht had. Als ik bij Heracles veel minuten had gemaakt, had ik me ook beter gevoeld. Ik worstelde en vocht daar de laatste tijd te veel, nu heb ik plezier. Ik ben wel bang geweest dat als het niet goed zou gaan in Deventer, ik verder weg zou zakken", vertelt hij. Dat is zeker niet het geval, de Tsjech bloeit juist weer helemaal op. 

Wel hield hij met John Stegeman dezelfde trainer, onder wie hij in Almelo minder speelde. "We hebben een gesprek gehad voor ik kwam. Dat was belangrijk, omdat ik wilde weten waar ik aan toe was", legt hij uit. "Stegeman is hier de baas, dat merk je. Bij Heracles kwam hij als jonge trainer op een rijdende trein terecht. Bij Go Ahead bepaalt hij. Hij heeft de spelers gekozen, met veelal dezelfde mentaliteit."

Ook de Eerste Divisie bevalt Navratil tot dusver uitstekend. "Thuis is het fantastisch: er zit 10.000 man. FC Twente-uit tel ik niet eens mee, het is niet normaal om in deze divisie bij zo'n grote club te spelen. Maar bij bijvoorbeeld Jong AZ is het een ander verhaal. Daar zit bijna geen publiek."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen