Rutjes is voor even terug als 'prof': "Wordt een geweldig leuke pot"

31 oktober 2018, 08:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nathan Rutjes nam afgelopen zomer afscheid van het profvoetbal, toch staat hij woensdagavond met Groene Ster tegenover SC Heerenveen. De immer vrolijke middenvelder kijkt uit naar het duel in de KNVB Beker. "We gaan er een geweldig leuke pot van maken, met duizenden mensen achter de hekken. Die hele uitslag interesseert me niet, al ga ik elke wedstrijd in om te winnen."

Dat vertelt hij tegenover De Limburger. "Hoe realistisch dat is tegen Heerenveen? Misschien 0,1 procent. Maar we moeten er wel alles aan doen", aldus Rutjes, die nog even fanatiek is als altijd. "In mijn hoofd ben ik nog te veel prof. In de bus naar Vlissingen zit ik nog steeds een pastamaaltijd te eten en ik verplicht mezelf op wedstrijddagen voldoende water te drinken. Weet je? Het houdt me ook op de been. Ik ben 35, maar kon tegen TEC ook met tien man wel negentig minuten energie blijven leveren."

Naast voetballen bij Groene Ster, is hij actief als jeugdtrainer en druk bezig met de maatschappelijke tak. Ook volgt hij de trainerscursus en dat is een zware job. Rutjes: "Veel jongens nemen daar een sabbatical voor. De cursus is heel pittig. Huiswerk lever ik niet zelden 's nachts in. Dat ik weinig tijd heb voor vrouw en kind, doet wel even zeer. Maar het is investeren, ik doe het allemaal voor mijn gezin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen