Wiegman vindt dat Oranje favoriet is tegen Zwitserland

30 oktober 2018, 17:58

De Oranjevrouwen bereiden zich voor op het beslissende tweeluik tegen Zwitserland. Wint Nederland over twee wedstrijden, dan plaatst het zich voor het WK van volgend jaar in Frankrijk. Bondscoach Sarina Wiegman kijkt uit naar het treffen met de Zwitsers. "Wij zijn de favoriet en dat weten we."

In gesprek met OnsOranje looft de coach het niveau van haar vrouwen. Pluspunt voor de selectie is dat Stefanie van der Gragt weer terug is na een blessure. "Heel veel spelers kloppen aan de deur", vertelt Wiegman. "We merken op de trainingen dat er een hoog niveau is. De breedte van de groep is goed. Het levert veel gesprekstof binnen de staf op om een goede keuze te maken."

Het tweeluik wordt op 9 november afgetrapt in Stadion Galgenwaard, waar de openingswedstrijd van het EK 2017 ook al werd gespeeld. "Het is een heel mooi stadion. We hebben er inderdaad goede herinneringen aan. Het was zo bijzonder dat er binnen een half uur geen kaarten meer te verkrijgen waren."

Wiegman vindt Zwitserland een sterke ploeg, maar laat er geen twijfel over bestaan dat Oranje op papier de sterkste is. "Wij zijn de favoriet en dat weten we. We willen zo goed mogelijk voetballen en hard werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen