Solari interim bij Real: "Het is niet de makkelijkste situatie"

30 oktober 2018, 17:14

Ad interim Santiago Solari wil een goede indruk maken bij Real Madrid. Hij stond dinsdag voor het eerst voor de groep nadat Julen Lopetegui een dag eerder was ontslagen. Solari beleeft woensdag zijn vuurdoop, als de tobbende Madrilenen in de beker spelen tegen UD Melilla.

Normaliter is Solari niet meer dan een tussenpaus, maar zou Real Madrid met hem ook kunnen kiezen voor het scenario Zinedine Zidane. Zizou was bij zijn aanstelling in 2016 trainer van opleidingsploeg Real Madrid Castilla, Solari is dat nu.

"Ik ga proberen alles te geven. Dit is een geweldige mogelijkheid, bij een grote club", zei Solari op een persconferentie. "Ik zeg dat niet alleen als coach van het eerste team. Ik ken deze club ook op een andere manier. Ik heb hier gespeeld, ik gaf alles voor de club. Madrid is groter dan wij allemaal, ik wil daar deel van uitmaken."

Solari trof dinsdag wel een licht aangeslagen spelersgroep aan. "Maar ze willen de situatie graag omkeren. Dit is een groep kampioenen, die hard werken en veel gewonnen hebben voor deze club. Het is niet de makkelijkste situatie, maar ik zie dat zij het tij willen keren. In deze situaties komen de ware karakters boven."

Lees ook: Wie zijn de belangrijkste kandidaten om Lopetegui op te volgen?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen