Fraser haalt het beste in opgeleefde Veldwijk naar boven

30 oktober 2018, 09:55

De samenwerking met Henk Fraser bevalt Lars Veldwijk heel goed. De 27-jarige spits leeft op bij Sparta Rotterdam na een mislukt avontuur bij FC Groningen. Met acht doelpunten in elf wedstrijden is de aanvaller uitstekend begonnen.

Bij Groningen werd Veldwijk verbannen. In februari werd hij teruggezet naar de beloften nadat hij had geweigerd om in te vallen. Ook was er vanuit Groningen kritiek over zijn optreden in vlogs van vriendin Monica Geuze. Bij Sparta krijgt Veldwijk meer de ruimte om buiten het veld zichzelf te zijn, zonder dat hij de verantwoordelijk richting de club uit het oog verliest.

"Ik ben zelf iemand die zegt wat-ie vindt. Gelukkig is dit een trainer die dit accepteert en met emoties omgaat", zegt Veldwijk in De Telegraaf. "Of je nu 27 jaar bent met een aantal clubs achter je naam of negentien bent. Iedereen mag zijn mening geven en ik denk dat dit de kracht van het team is. Verzadiging op de loer? Een periodetitel is leuk, we hebben de play-offs. Maar ik ben niet naar Sparta gekomen om play-offs te spelen."

De samenwerking tussen de trainer en speler bevalt van beide kanten. "Ik vind dat ik de strijd moet aangaan met een speler, dus ook met Veldwijk", aldus Fraser. "Ik vind het heerlijk om in het hoofd van mensen te gaan zitten. Dat ze soms denken: wat is dat voor een gek, die trainer? Maar dat ze daardoor ook bedenken dat ik zeker met ze bezig ben. Ik hou van mijn spelers, zei ik al eerder. Absoluut. We zijn allemaal mensen, op zoek naar erkenning en waardering, maar ook naar warmte en geloof. Ik denk dat een goede trainer geloof brengt bij zijn spelers. Om iets te bereiken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen