Veelbesproken Schenk krijgt eindelijk weer speeltijd bij Twente

Veelbesproken Schenk krijgt eindelijk weer speeltijd bij Twente

30 oktober 2018 – FC Twente zal niet op volle sterkte aantreden als het dinsdagavond in actie komt in de KNVB Beker. De Tukkers nemen het in de tweede ronde van het bekertoernooi op tegen de amateurs van VV Noordwijk. Onder meer Xandro Schenk krijgt een kans om zichzelf te bewijzen aan trainer Marino Pusic.De 25-jarige verdediger kwam dit seizoen nog maar één wedstrijd in actie voor Twente. Dat is opvallend, want de Tukkers deden de afgelopen zomer de nodige moeite om hem naar Enschede te halen. Schenk leek op weg naar Sparta Rotterdam en werd daar al gepresenteerd, maar Twente kaapte de verdediger voor de neus van de competitiegenoot weg. "Hij heeft de pech dat er twee spelers in het centrum staan die het goed doen", zegt Pusic in Tubantia.

Bij Go Ahead Eagles werd Schenk ook als linksback opgesteld. "Schenk speelde bij Go Ahead Eagles ook regelmatig als linksback. "Maar hij heeft bij mij aangegeven dat hij die plek niet ambieert en dat vond ik heel erg eerlijk van hem. Hij traint goed, en klaagt nooit. Deze basisplaats is dan ook een beloning."

Naast Schenk zullen een aantal andere reservespelers een kans krijgen van Pusic: Michael Maria, Nacho, Jelle van der Heyden, Ulrich Bapoh en Jari Oosterwijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 23 februari 2020

  2. zaterdag 22 februari 2020

  3. vrijdag 21 februari 2020