Seedorf neemt het op voor Gattuso: "Een ontslag onverstandig"

29 oktober 2018, 20:46

Clarence Seedorf hoopt dat Gennaro Gattuso aanblijft als trainer van AC Milan. De Italiaanse coach staat onder druk in San Siro. Maar een ontslag is niet de oplossing, vindt zijn voorganger. Seedorf was vanaf januari 2014 trainer van Milan. Na 22 wedstrijden mocht hij zijn koffers al pakken.

Gattuso houdt het met 46 wedstrijden al wat langer vol, maar het blijft de vraag in hoeverre dat aantal nog toeneemt. Over zijn toekomst bij de Rossoneri wordt druk gespeculeerd. "Het is niet verstandig om Gattuso te ontslaan, net zoals het zinloos was om mij te ontslaan", zegt Seedorf tegen Tuttomercatoweb. "Hij doet het goed en bij de club is het nu pas een paar maanden rustig. Gattuso weet van de groep een eenheid te maken. Hij moet zijn werk door kunnen zetten. Nu heeft de club gelukkig ook directeuren die weten hoe ze een team moeten opbouwen."

Seedorf doelt op Paolo Maldini en Leonardo. Maldini buigt zich als directeur over de strategische ontwikkeling, Leonardo is de technisch directeur van Milan. "De resultaten moeten in verloop van tijd worden opgebouwd. Net zoals Juventus een paar jaar geleden vanuit de Serie B omhoog klom. Ze begonnen aan een nieuw tijdperk en wisten dat zij spoedig het te kloppen team zouden worden. Milan heeft nu een langetermijnproject nodig. Ik ben ervan overtuigd dat dit kan met Leonardo en Maldini. Ik zie Milan geleidelijk sterker worden", aldus Seedorf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen