Ronaldo: "Ik heb mijn vriendin uitgelegd wat er gebeurd is"

29 oktober 2018, 17:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cristiano Ronaldo heeft uitleg gegeven over zijn transfer naar Juventus. Hij wijst met name naar Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid. In hetzelfde interview met France Football gaat de Portugees in op de beschuldigingen van verkrachting en de Gouden Bal, die hij voor de zesde keer wil winnen.

"Ik heb veel mooie dingen meegemaakt in Madrid", zegt Ronaldo in het Franse voetbaltijdschrift, tevens de organisator van de Gouden Bal. "De geweldige momenten blijf ik altijd herinneren. Maar vertrekken naar Juventus was een goede stap. Na negen jaar was het tijd voor een nieuwe stap. Ook vanuit de club, met name de voorzitter, voelde ik minder vertrouwen dan in het begin. De waarheid is dat de voorzitter mij wilde, maar tegelijkertijd ook zei dat een vertrek geen probleem zou zijn. Mijn relatie met Florentino Perez was altijd een zakelijke. Wat hij altijd tegen mij zei, kwam niet uit zijn hart."

Beschuldigingen

Als speler van Juventus kreeg Ronaldo te maken met beschuldigingen van verkrachting. Hij zou zich negen jaar geleden vergrepen hebben aan de Amerikaanse Kathryn Mayorga. "Ik heb mijn vriendin uitgelegd wat er gebeurd is. Mijn zoontje Cristiano junior is nog te jong om dit te begrijpen. Dit is nog het ergste voor mijn moeder en zussen. Ze staan er helemaal versteld van, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg boos."

Gouden Bal

Ronaldo hoopt dat hij in december weer vanwege zijn voetbalkwaliteiten in de spotlights staat. Op 3 december wordt de Gouden Bal uitgereikt. De vijfvoudig winnaar droomt van zijn zesde. "Ik heb vaker gezegd dat het geen obsessie is, maar natuurlijk wil ik mijn zesde Ballon d'Or winnen. Ik denk dat ik die verdien. Diep in mijn hart weet ik dat ik een van de beste spelers in de geschiedenis ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen