Speler van de Week: sneltrein Dumfries blijft doordenderen

29 oktober 2018, 16:30

De inbreng van Angeliño aan de linkerkant van PSV wordt veel geprezen, maar ook op de rechtervleugel heeft de ongenaakbare koploper een gigant op de backpositie staan. Het ging de afgelopen weken veel over de 'harde voeten' die de kersvers international zou hebben, maar zaterdag liet hij tegen FC Groningen zien ook op subtiele wijze uit de hoek te kunnen komen. Zijn assist en goal levert hem deze week de titel 'Speler van de Week' bij FCUpdate.nl op.

Eigenlijk combineerde Denzel Dumfries zaterdag in Groningen het beste van twee werelden. In de voor PSV zo bevrijdende 1-2 tegen Groningen zat eigenlijk alles wat een moderne rechtsback moet hebben. Zijn rush was imponerend en liet zijn enorme power en snelheid zien, terwijl het feit dat hij zo laat in de wedstrijd nog tot een lange sprint impliceerde dat het met zijn inhoud ook wel goed zit. Het zijn facetten die in het voetbal van tegenwoordig van levensbelang zijn voor een goede back.

Na het treffen in Groningen gaf hij de credits aan voormalig Sparta-coach Alex Pastoor, die hem de tip gaf om in kansrijke situaties rustig de opties te bekijken in plaats van druistig een actie in te zetten. Pastoor heeft hem ongetwijfeld geholpen, maar het is te veel eer om hem alle credits voor de stormachtige ontwikkeling van de verdediger te geven. Daarvoor verdient Dumfries zelf de complimenten.

Want het is natuurlijk bewonderenswaardig dat de 22-jarige verdediger, die vier jaar geleden nog bij Barendrecht rondwandelde, inmiddels een onmisbare kracht is voor de koploper van de Eredivisie. Aan zijn glorietocht heeft ongetwijfeld zijn goede karakter bijgedragen. Tegen Groningen liet hij ook weer zien over wilskracht en strijd te beschikken toen hij na zijn assist op Donyell Malen bijna woedend aan zijn teamgenoten liet weten dat het allemaal een tandje meer moest. Als Dumfries zijn sterke karakter elke wedstrijd koppelt aan zijn andere kwaliteiten, lijkt weinig een topcarrière in de weg te staan.

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen