De Jong krijgt openingsdoelpunt in Klassieker toch op zijn naam

29 oktober 2018, 15:22

Frenkie de Jong krijgt tóch het openingsdoelpunt in De Klassieker op zijn naam. Na veel verwarring heeft de KNVB duidelijkheid gezaaid: scheidsrechter Björn Kuipers heeft de Ajacied genoteerd als eerste doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier en dat blijkt doorslaggevend. Leuk voor de Ajacied: hij was namelijk al even op zoek naar zijn eerste doelpunt dit seizoen.

"Ik zal 'm niet claimen, want daar was het schot te slecht voor", liet de middenvelder weten na het duel (3-0) met Feyenoord. Hoewel de KNVB in de veronderstelling was dat het een eigen doelpunt van Justin Bijlow betrof, gaat hij toch de boeken in als een treffer van De Jong. "Op het wedstrijdformulier staat de naam van Frenkie de Jong. Dat is voor ons ook een leermoment: eerst op het wedstrijdformulier kijken", laat de persman van de KNVB weten aan Ajax Life.

Eerder werd de informatie nog gedeeld dat het een eigen doelpunt van Bijlow zou zijn, dat blijkt vanuit de voetbalbond te komen, maar was dus onjuist. Het is oviergens De Jong's eerste treffer in zestien duels dit seizoen, ook gaf hij nog geen enkele assist. "Het wordt weleens tijd dat ik ga scoren", grapte hij afgelopen week nog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen