Stuntend Alavés voorlopig alleen nog maar bezig met handhaving

29 oktober 2018, 12:57

Niet Real Madrid, Atlético Madrid of Sevilla, maar Alavés staat momenteel op de tweede plaats in de Primera Division achter FC Barcelona. Op slechts een punt van de Catalanen maakt de kleine club een geweldig seizoen door, toch koestert trainer Abelardo Fernandez elk punt. Niet in de strijd om de bovenste plaatsen, maar om degradatie te voorkomen. Dat blijft namelijk gewoon de doelstelling.

Dat vertelde hij tegenover Marca na de 2-1 zege op Villarreal. "Twintig punten uit de mogelijke dertig halen, is fantastisch. Maar er zijn meer ploegen die niet in de top werden verwacht en er voorlopig wel staan, dus er kan nog een hoop veranderen", bleef de coach realistisch. "Als coach ben ik bezig om wedstrijden te winnen, anders verlies ik mijn baan. Met hoeveel balbezit of kansen dat gebeurt, maakt mij niet uit."

Tegen Villarreal werd er gewonnen, maar ook bijvoorbeeld eerder al van Real Madrid (1-0). "We hebben een geweldig vermogen om de hele wedstrijd lang te knokken. Onze mentaliteit en focus hebben er voor gezorgd dat we Real en Villarreal in de slotfase hebben kunnen verslaan." In beide duels viel de winnende goal pas in blessuretijd, waardoor de ploeg zelfs even bovenaan stond, totdat FC Barcelona El Clásico won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen