Van den Brom en Bizot snappen de kritiek van de AZ-supporters

28 oktober 2018, 23:33

Bij AZ heerst er momenteel een mini-crisis: de ploeg van John van den Brom dreigt na een nieuwe nederlaag uit het linkerrijtje te verdwijnen. De nederlaag tegen SC Heerenveen was al het vierde Eredivisie-duel op rij waarin de Alkmaarders niet wonnen. Ook de supporters lieten van zich horen na de 2-3 zeperd. "Dat is vervelend en het doet nooit goed, maar ik snap het wel", aldus de coach over de kritiek van de eigen fans.

Met slechts twaalf punten uit tien duels is de seizoensstart van AZ bijzonder matig. Ook in Europa is de ploeg van Van den Brom al uitgeschakeld en dus mag er sprake zijn van een kleine crisis in Alkmaar. "Het vertrouwen is broos. Ik zie mooie dingen, maar ook dingen waarvan ik denk: hoe is het in godsnaam mogelijk?", vertelt Van den Brom over het spel op de clubsite.

Veel tijd om uit te huilen is er echter niet, want woensdag wacht alweer het duel met VVV-Venlo in de KNVB Beker. Kan AZ dan voor het eerst sinds vier officiële duels weer eens winnen? "Het is zaak om die cyclus te doorbreken", weet Van den Brom. "Dat vraagt wel wat voor de komende dagen. We moeten het elftal weer op de rit krijgen. Het enige medicijn is winnen."

Gesprek

Ook keeper Marco Bizot is alles behalve tevreden over de prestaties van AZ en besprak dat na het verlies met de supporters. "Als wij drie keer op rij verliezen, mogen zij best iets van zich laten horen. Ik sta ervoor open om daar naar te luisteren. Ze zijn net zo teleurgesteld als wij", legt hij uit. "Er gaat gewoon teveel mis, al weken. Het loopt niet zoals het hoort. Wij zijn het momenteel niet waard om het shirt van AZ met trots te dragen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen