Leicester bevestigt: Shrivaddhanaprabha omgekomen bij de crash

28 oktober 2018, 23:09   Bijgewerkt: 29 oktober 2018, 08:16

Leicester City heeft zondagavond bevestigd dat clubeigenaar Vichai Shrivaddhanaprabha een van de vijf slachtoffers is, die is overleden tijdens de trieste helikoptercrash, dat een dag eerder plaatsvond. In een officieel statement laat The Foxes weten dat geen van de inzittenden de ramp heeft overleefd. 'Onze gedachtes zijn bij de familie van Shrivaddhanaprabha en bij de familie van de anderen die aan boord waren.'

'Met de diepste treurnis en met een collectief gebroken hart, bevestigen we dat onze voorzitter een van de vijf personen was die zaterdagavond het leven heeft gegeven tijdens de helikoptercrash', staat onder meer in het statement te lezen op de officiële kanalen. 'In Vichai heeft de wereld een geweldige man verloren. Onder zijn leiding was Leicester City een familie."

Supporters kunnen in een condoleance-register hun afscheidsbericht achter laten en ook kunnen ze in het stadion dinsdagavond hun respect tonen voor Srivaddhanaprabha. Onder zijn leiding werd de club in 2015/16 kampioen van Engeland. Het was de eerste landstitel uit de clubhistorie. Alle wedstrijden van de komende dagen van Leicester City zijn afgelast, onder meer een duel waarin Feyenoord in actie zou komen.

Zondagochtend kwamen alle belangrijke Engelse media al met het nog niet bevestigde trieste bericht dat de clubeigenaar van Leicester City in de helikopter zat, evenals zijn dochter. Alle supporters en alle betrokkenen in de voetbalwereld betuigden eerder op de dag al hun medeleven: een ieder ging er vanuit dat Shrivaddhanaprabha de crash inderdaad niet overleefd zou hebben. Zaterdag verongelukte de helikopter met vijf inzittenden: met de vuurbal die volgde was de overlevingskans nihil. Ruim 24 uur later is het trieste nieuws dus bevestigd door de club. Nursara Suknamai, Kaveporn Punpare, piloot Eric Swaffer en Izabela Roza Lechowicz zijn de andere slachtoffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen