Napoli via Mertens aan remise tegen Kluivert-loos AS Roma

28 oktober 2018, 22:27   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 23:14

Napoli heeft zondagavond een nieuwe steek gelaten in de Italiaanse titelstrijd. Toch mocht de ploeg van Carlo Ancelotti niet klagen met de 1-1 remise, want de gelijkmaker van invaller Dries Mertens viel pas vlak voor tijd. De Romeinen, met Justin Kluivert en Rick Karsdorp niet eens in de wedstrijdselectie, kwamen al vroeg op voorsprong, maar bezweken vlak voor het einde alsnog door de felle druk. Door de remise is de achterstand op Juventus wel opgelopen tot zes punten. 

AS Roma-coach Eusebio Di Francesco had geen enkele Nederlander in zijn selectie nodig, op bezoek bij Napoli, waar oud-Ajacied Arek Milik in de basiself begon. Opvallend was dat Dries Mertens wederom slechts invaller was, hij kwam in het veld voor Milik na een klein uur voetballen. Op dat moment was het al 0-1, dankzij een goal van El Shaarawy. Hij maakte een teruggetrokken voorzet van Cengiz Ünder via de binnenkant van de paal af.

Met zijn invalbeurt creëerde Mertens veel gevaar en werd Napoli de bovenliggende partij. De Belg stuurde eerst José María Callejón de diepte in, die niet faalde en leek te zorgen voor de gelijkmaker. Maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en dat gold ook voor de treffer die Mertens tien minuten voor tijd maakte. Ook hij werd teruggevlagd wegens buitenspel. Toch werd het drie keer is scheepsrecht voor de Belg: in de laatste minuut van de officiële speeltijd promoveerde hij een mislukt schot bij de tweede paal tot doelpunt. 

Zodoende is de start van Ancelotti tot dusver aardig, maar zeker nog niet helemaal vlekkeloos. In de Serie A werd namelijk eerder verloren van Sampdoria en Juventus, terwijl het in de Champions League eveneens wisselvallig is. Door de late remsie tegen AS Roma is het verschil met de oppermachtige Oude Dame, dat al heel de Serie A aan kop gaat, liefst zes punten. Voor AS Roma komt het punt na de blamage tegen SPAL (0-2 verlies) van vorige week als geroepen, al had een overwinning de Romeinen meer lucht gegeven. Vooralsnog moeten ze namelijk genoegen nemen met een plek in de subtop. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen