Cocu lijdt vijfde competitienederlaag als trainer van Fenerbahçe

28 oktober 2018, 20:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 21:05

Phillip Cocu heeft de vijfde competitienederlaag als trainer van Fenerbahçe geleden. Fener ging zondag in de thuiswedstrijd tegen Ankaragücü heel pijnlijk onderuit: 1-3. Dat brengt Cocu in nóg zwaarder weer, want hij staat met zijn club een puntje boven de degradatiestreep. In zijn laatste twee jaar als trainer van PSV leed Cocu in totaal maar vijf nederlagen.

Donkere wolken begonnen zich in de 35ste minuut samen te pakken boven Fenerbahçe. Bij een hoekschop ging doelman Harun Tekin te veel zijn goal uit, en kon Ricardo Faty eenvoudig binnen tikken. In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Cocu en zijn elftal.

Islam Slimani dupeerde Fenerbahçe door een rode kaart te pakken. Ankaragücü maakte meteen gebruik van de man-meer-situatie. In het laatste kwartier drukten Erdem Ozgenc en Mostapha El Kabir Fenerbahçe dieper in de zorgen. De 3-1 van  Michael Frey was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

De ruime nederlaag is in die zin verrassend omdat Fenerbahçe donderdag in de Europa League tegen Anderlecht nog knap terugkwam van een achterstand. Maar de opleving is van korte duur geweest Met dit resultaat in de competitie brokkelt het krediet voor Cocu weer verder af. De druk op de komende derby tegen Galatasaray, dat zondag verrassend verloor van Yeni Malatyaspor (2-0), zal immens zijn, als Cocu dan nog op z'n post zit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen