Schuldbewuste Bijlow vindt dat VAR naliet in te grijpen

28 oktober 2018, 18:50   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 19:05

Justin Bijlow is van mening dat de VAR zondagmiddag had moeten ingrijpen bij het openingsdoelpunt van Ajax. Op een schot van Frenkie de Jong liet de twintigjarige doelman de bal door zijn benen glippen, maar de keeper leek zijn fout te herstellen door op de lijn redding te brengen. De bal passeerde de doellijn alsnog doordat Kasper Dolberg zijn arm aantikte, zegt Bijlow in de mixed zone van de Johan Cruijff ArenA.

"Ik voelde mijn arm naar voren bewegen, daardoor ging de bal over de lijn", zegt Bijlow over het dubieuze moment. Dat videoscheidsrechter Danny Makkelie niet ingreep, begrijpt hij niet. Bijlow is ervan overtuigd dat als Dolberg zijn arm niet had geraakt, de bal de doellijn nooit had gepasseerd. "Maar wat er van tevoren gebeurt, mag me niet overkomen. Daar baal ik natuurlijk van. De bal mag nooit door mijn benen gaan."

Op het moment dat de 1-0 viel, stond Feyenoord al met een man minder op het veld. Jerry St. Juste was vroeg in de wedstrijd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Bijlow bestrijdt de suggestie dat het Feyenoords strijdplan was om Ajax vanaf het eerste fluitsignaal aan te pakken. "Het was niet de bedoeling hard de de duels in te gaan. Ik denk dat we goed, fel begonnen. Of het op of over het randje was, weet ik niet."

Een spannende Klassieker werd het nooit. Ajax gaf na de 1-0 wat gas terug en het tiental van Feyenoord was niet bij machte om een vuist te maken. De Rotterdammers verloren met 3-0 en staan daardoor al tien punten achter op koploper PSV. "Het wordt een lang seizoen op deze manier", concludeert Bijlow, die zegt dat Feyenoord zich nu richt op de derde plaats. "We gaan voor het hoogst haalbare."

Lees ookKuipers staat ook na afloop achter beslissingen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen