FC Utrecht maakt laat einde aan alle pech in Tilburg

28 oktober 2018, 16:30   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 19:11

In de slotfase heeft FC Utrecht toch een overwinning overgehouden aan het bezoek bij Willem II (0-1). Aanvoerder Willem Janssen kopte oplettend raak uit een corner en beloonde zijn ploeg voor alle kansen die het kreeg (drie keer de paal), al was Willem II ook vaak genoeg dichtbij. 

Dat het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen voorafgaand aan het duel maar twee punten bedroeg, was goed te verklaren tijdens de wedstrijd zelf. Lange tijd ging het gelijk op, met goede mogelijkheden over en weer. Er was geen specifieke speler die er bovenuit sprong, maar een collectief aan beide kanten.

Toch maakte FC Utrecht – naarmate de wedstrijd vorderde – de meeste aanspraak op een treffer. Na een nerveus begin, waarin Willem II had móeten toeslaan via Donis Avdijaj, herpakte de ploeg van trainer Dick Advocaat zich sterk. Het drong steeds meer aan op de voorsprong in Tilburg. Waar Urby Emanuelson de bal via een Willem II'er nét voorlangs schoot, vloog een kopbal van Janssen op de paal.

Op slag van rust leek het dan toch 0-1 te worden, maar de openingstreffer werd afgekeurd. Waarschijnlijk wegens 'buitenspel', terwijl de bal terugkwam via een Willem II-speler. Ook de VAR zag het niet. Of scheidsrechter Jochem Kamphuis realiseerde zich dat hij al gefloten had en dus sowieso geen goal zou mogen toekennen. Hoe dan ook: een opvallend moment waarop FC Utrecht een zuiver doelpunt werd ontnomen.

Ook in de tweede helft bleef FC Utrecht aandringen, met Oussama Tannane die het voortouw nam. Het leidde tot een enorme kans voor spits Lukas Görtler, die in één actie twee keer de paal wist te raken. Daarin werd hij nog wel half gehinderd door een ijzersterke Timon Wellenreuther. Ook Gyrano Kerk was dicht bij een treffer.

Toch werd het geduld van FC Utrecht alsnog beloond. Drie minuten voor tijd kopte aanvoerder Janssen, die eerder nog de paal raakte, de bal binnen uit een corner: 0-1. Willem II had nauwelijks tijd om nog iets terug te doen voor eigen publiek, al werd het in de slotminuut nog even gevaarlijk door een bal die in de zestienmeter bleef hangen.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Timon Wellenreuther 7; Damil Dankerlui 6, Thomas Meißner 6, Freek Heerkens 6, Diego Palacios 5; Vurnon Anita 7, Pol Llonch 6, Daniel Crowley 6, Dries Saddiki 6, Fran Sol 6, Donis Avdijaj 5 (82. Kristófer Kristinsson -)

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 7, Willem Janssen 7, Timo Letschert 6, Nicolas Gavory 6; Joris van Overeem 6, Simon Gustafson 6, Urby Emanuelson 7; Gyrano Kerk 7, Oussama Tannane 7 (74. Sander van de Streek -), Lukas Görtler 5 (86. Nick Venema -)

Man of the match: Willem Janssen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen