Arsenal morst punten en Chelsea boekt eenvoudige zege

28 oktober 2018, 16:35

Arsenal heeft punten laten liggen in de Engelse titelrace. Het elftal van Unai Emery kreeg zondagmiddag op bezoek bij Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis, twee penalty's tegen en moest daarom genoegen nemen met een punt: 2-2. Chelsea maakte geen fout. De Londenaren wonnen met 0-4 bij Burnley.

Crystal Place - Arsenal 2-2

Arsenal leek het duel in de tweede helft naar zich toe te trekken. The Gunners waren voor rust de mindere ten opzichte van Crystal Palace en dat resulteerde ook in een terechte achterstand. Scheidsrechter Martin Atkinson legde de bal in de 45ste minuut op de stip na een overtreding van Shkodran Mustafi op Cheikhou Kouyaté. Luka Milivojevic benutte het buitenkansje voor de thuisploeg. Arsenal herstelde de schade via goals van Granit Xhaka en Pierre-Emerick Aubameyang. Beiden scoorden uit standaardsituaties. Xhaka schoot een vrije trap vanaf de rechterhoek van de zestien met veel power in de kruising van de verre hoek. Aubameyang tikte een hoekschop bij de tweede paal binnen. Onderweg leek Alexandre Lacazette de bal te toucheren met zijn hand, maar zag Atkinson dat moment over het hoofd. Crystal Palace kreeg een half uur de tijd voor minimaal de gelijkmaker. Die maakte de thuisploeg in de slotfase. Weer wees Atkinson naar de stip. Nu voor een overtreding van Xhaka op Wilfried Zaha. Opnieuw schoot Milivojevic de strafschop raak en bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Burnley - Chelsea 0-4

Chelsea kende een probleemloze middag op bezoek bij Burnley, ook al was Eden Hazard niet inzetbaar op Turf Moor. Alvaro Morata hielp op gang met zijn doelpunt. De Spanjaard had al in de eerste helft een hattrick moeten maken, maar hielp na de 0-1 twee reuze kansen om zeep. In de tweede helft haalden Ross Barkley, Willian en Ruben Loftus-Cheek de trekker wel over. Barkley rondde een mooie aanval af met een afstandsschot, Willian krulde de bal langs Joe Hart. Het slotakkoord was voor Loftus-Cheek, die een hakje van Marcos Alonso in zijn voeten kreeg en van dichtbij raak schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen