Van de Beek ziet Ajax niet per se als favoriet voor De Klassieker

Van de Beek ziet Ajax niet per se als favoriet voor De Klassieker

28 oktober 2018 – Hoe goed of hoe slecht het ook met Ajax gaat: de wedstrijd tegen Feyenoord moet gewonnen worden. De Klassieker is voor alle Ajacieden, bijna altijd, de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dat is ook precies de reden waarom Donny van de Beek zondagmiddag wil afrekenen met de Rotterdammers. "Dit is niet alleen belangrijk voor de competitie, maar voor alle supporters en Ajacieden is het iets bijzonders, speciaals", weet hij.Als kind van club kent Van de Beek de belangen van De Klassieker maar al te goed. Want wat er ook aan de hand is binnen de club, positief of negatief: van Feyenoord móét gewonnen worden. Dus was de middenvelder na het gewonnen duel met Benfica blij, maar ook realistisch. "Het is echt niet zo dat we even makkelijk gaan winnen", besefte hij. Terwijl de algemene opinie vooral is dat alleen nog bepaald moet worden met hoeveel doelpunten verschil Ajax gaat winnen in de Johan Cruijff ArenA, houdt Van de Beek een slag om de arm.

"Feyenoord heeft goede spelers en een goede ploeg. We zullen met dezelfde intensiteit als tegen Benfica moeten spelen", realiseert hij zich. "Dat gaan we doen en dus heb ik wel vertrouwen in een goede afloop. En we kunnen ons bovendien geen puntverlies meer veroorloven in de competitie. Maar het is en blijft altijd een bijzondere wedstrijd, apart."

Volgens de middenvelder helpt het natuurlijk dat Ajax in een goede vorm steekt, maar in De Klassieker kunnen er altijd extra krachten los komen en mede daardoor is er niet per se een favoriet aan te wijzen. "Desondanks moeten we gewoon winnen, maar we zullen wel top moeten zijn", weet Van de Beek. "We hebben veel kwaliteit, maar we moeten het wel elke keer laten zien."

'Er zijn dingen veranderd'
Van de Beek opende vorig seizoen de score in Amsterdam, toen Klaas-Jan Huntelaar na de rust de tweede treffer maakte (0-2). Dat was destijds de eerste officiële wedstrijd onder leiding van Erik ten Hag. De oefenmeester liet vrijdag tijdens de persconferentie nog weten dat er uiteraard wel het een en ander veranderd is bij de Amsterdammers, maar dat de belevenis voor zichzelf níet anders is. 

"Ik beleef deze Ajax-Feyenoord niet anders als die van vorig seizoen net na de winterstop. Destijds verheugde ik me er ontzettend op en dat doe ik nu weer", verzekerde hij. "Het blijft een geweldig affiche, al zijn er natuurlijk wel dingen veranderd. Er zijn andere spelers, we zijn nu wél Europees actief en er is veel positiviteit rondom Ajax."

Lees ook:
Ten Hag met fit Ajax naar volgens hem 'titelwaardig' Feyenoord
Dolberg zeker van Klassieker-zege: "Ajax is beter dan Feyenoord"

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019