Inzetbaarheid van Onana bij Ajax is twijfelachtig

28 oktober 2018, 08:44   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 13:18

Ajax kan zondagmiddag in De Klassieker mogelijk niet beschikken over keeper Andre Onana. De goalie die tegen Benfica ook al even op de grond lag, kampt met problemen aan zijn schouder en is een groot vraagteken voor trainer Erik ten Hag, die logischerwijs geen risico wil nemen met de goalie. Tweede keeper Kostas Lamprou is het alternatief voor de Kameroener.

Dat schrijft De Telegraaf. Sinds het duel met Benfica in de Champions League heeft de doelman helemaal niet meer met de selectie meegetraind. Ook tijdens de open training ging het over Onana: die daar eveneens ontbrak. De goalie wil geen risico nemen en gaat alleen spelen als dat zonder fysieke gevolgen blijft. Tijdens de persconferentie verzweeg Ten Hag de blessure overigens volledig en hield hij vooral een lofzang over hem.

"Hij pakt punten voor ons. Een hele goede sluitpost, die alle facetten van het keepersvak beheerst. Hij geeft de spelers zekerheid", liet hij destijds weten. De afwezigheid van Onana zou dan ook een flinke domper betekenen.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen