PEC Zwolle en Heracles spelen gelijk in Overijsselse derby

28 oktober 2018, 09:11

In een Overijsselse derby die pas in de slotfase leuk werd, hebben PEC Zwolle en Heracles Almelo met 1-1 gelijkgespeeld. Een kopbal van Adrián Dalmau leek lang voor de beslissing te gaan zorgen, maar Mike van Duinen bezorgde de Zwollenaren deze zaterdagavond toch nog een punt.

PEC Zwolle begon stormachtig aan het duel in eigen huis en kreeg na drie minuten al de eerste grote kans. Na een voorzet van Van Duinen kopte Zian Flemming de bal recht op keeper Janis Blaswich af. PEC probeerde vooral gevaar te stichten met voorzetten vanaf de zijkanten via Kingsley Ehizibue en Van Duinen, die vaak naar de buitenkant uitweek. Door de absentie van Van Duinen in de spits was Flemming de man die de kansen moest afmaken, maar hij liet dat na.

Heracles kwam steeds beter in de wedstrijd, maar het lukte de ploeg van Frank Wormuth niet om tot kansen te komen in de openingsfase. Toch waren het de bezoekers die na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Brandley Kuwas ramde een vrije trap op de lat en spits Dalmau kopte de bal in het lege doel achter Mickey van der Hart. Kuwas en Kristoffer Peterson zorgden daarna voor dreiging, maar tot verdere uitgespeelde kansen kwam Heracles niet. Alleen een nieuwe vrije trap van Kuwas ging maar net over. PEC, dat dit seizoen zo moeilijk scoort, deelde daarna wat kleine speldenprikjes uit via een afstandsschot van Gustavo Hamer en een poging van Flemming die via Blaswich en de paal naast ging. Het veranderde niets aan de ruststand van 0-1.

Na rust verzuimde Jesper Drost om die voorsprong heel snel te verdubbelen. Na een lange bal van Tim Breukers en het weglopen van Drost bij Kenneth Paal, besloot de oud-speler van PEC de bal voor te geven richting Kuwas, waar hij zelf had moeten schieten. De bal werd daarna weggewerkt. Heracles hield de deur achterin goed dicht en dat zorgde ervoor dat PEC er maar zelden uit wist te komen. De eerste kans na rust voor de thuisploeg kwam iets voor het uur toen Flemming een voorzet van Ehizibue naast kopte.

Daarna zakte het niveau van de wedstrijd en het tempo ver terug. PEC Zwolle probeerde het wel, maar de ploeg mistte de kwaliteit om ook echt grote kansen klaar te spelen. Heracles probeerde het duel zakelijk en zonder al te veel haast uit te spelen met die voorsprong op zak. Even later had de ploeg toch opeens meer haast toen PEC Zwolle een kwartier voor tijd de gelijkmaker aantekende. Van Duinen tikte een prima voorzet van Ehizibue keurig binnen.

Dit doelpunt gaf PEC vertrouwen. De ploeg nam het initiatief over en ging op jacht naar de vierde overwinning van het seizoen. Een vrije trap van Gustavo Hamer en een kopbal van Darryl Lachman uit een hoekschop kwamen allebei op de lat terecht. In de laatste minuten ging het duel alle kanten op en werd het pas leuk. Ondanks pogingen, van met name PEC Zwolle, werd er echter niet meer gescoord. Een gelijkspel was op basis van beide helften uiteindelijk wel terecht.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 7; Kingsley Ehizibue 7, Darryl Lachman 6,5, Thomas Lam  6,5 , Kenneth Paal 6,5 ; Clint Leemans 6,5 (60. Dennis Genreau 6) , Gustavo Hamer 7, Rick Dekker 6 (Ouasim Bouy 6); Younes Namli 7, Mike van Duinen 7,5 , Zian Flemming 7,5

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5 ; Tim Breukers 7, Maximilian Rossmann 6,5 , Dario van den Buijs 6,5 , Bart van Hintum 6 ; Jesper Drost 6, Yoëll Van Nieff  6,5 (72. Mohammed Osman 6), Alexander Merkel 6,5 ; Brandley Kuwas 7 (69. Lerin Duarte -), Adrián Dalmau 6,5 (84. Vincent Vermeij -) , Kristoffer Peterson 7,5

Man of the match: Mike van Duinen

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen