Dumfries helpt matig PSV met laat doelpunt voorbij Groningen

27 oktober 2018, 21:42

PSV is ook na de tiende Eredivisie-speelronde nog zonder puntenverlies. Hekkensluiter FC Groningen legde de bijzonder matig spelende koploper het vuur aan de schenen, maar moest in de slotfase alsnog buigen. Denzel Dumfries wees zijn ploeg de weg in Groningen: de rechtsback bereidde op slag van rust de 1-1 van Donyell Malen voor en zorgde kort voor tijd zelf voor 1-2. Het dapper strijdende FC Groningen had minstens een punt verdiend, maar moest het doen met het applaus van de eigen fans.

FC Groningen moest het stellen zonder Mimoun Mahi: de spelmaker was pas net terug van een blessure, maar moest verstek laten gaan vanwege ziekte. Bij PSV was Steven Bergwijn de enige afwezige. Malen verving de kersverse Oranje-international in de basis.

Vlak voor rust gaf arbiter Danny Makkelie opeens een strafschop aan FC Groningen, na een onoverzichtelijke duw- en treksituatie tussen Luuk de Jong en Julian Chabot. Samir Memisevic schoot raak vanaf de stip en FC Groningen leek met een voorsprong aan de thee te gaan. In de blessuretijd van de eerste helft legde PSV echter zijn eerste geslaagde aanval op de mat: Dumfries vond op rechts de achterlijn en trok voor, waarna Malen de 1-1 binnentikte.

Net toen PSV zijn eerste punten van het seizoen leek te verspelen, stond Dumfries op. De rechtsback veroverde op het middenveld de bal op Tim Handwerker en kon op Padt af, nadat Chabot te laat instapte. De rechtsback schoof de bal uiterst koelbloedig door de benen van Padt en kroonde zich tot de man van de avond.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 5.5; Deyovaisio Zeefuik 6, Mike Te Wierik 6.5, Julian Chabot 7, Tim Handwerker 7 (90+1. Ahmad Mendes Moreira -); Ritsu Doan 7, Ludovit Reis 6.5, Samir Memisevic 6, Django Warmerdam 7; Jannik Pohl 5 (83. Tim Freriks -), Mateo Cassierra 4 (90+1. Uriel Antuna -)

PSV: Jeroen Zoet 5; Denzel Dumfries 7.5, Daniel Schwaab 6, Nick Viergever 5, Angeliño 7; Pablo Rosario 5, Gastón Pereiro 4 (80. Mauro Junior -), Jorrit Hendrix 4.5 (67. Érick Gutiérrez 6); Hirving Lozano 4, Luuk de Jong 4.5, Donyell Malen 5 (89. Matthias Verreth -)

Man of the match: Denzel Dumfries

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen