De Graafschap verrast met ruime zege op falend Excelsior

27 oktober 2018, 21:42   Bijgewerkt: 28 oktober 2018, 11:05

De Graafschap heeft zaterdagavond vriend en vijand verrast door maar liefst viermaal te scoren tegen Excelsior: 4-1. Excelsior miste kans op kans in de eerste helft, waarna Daryl van Mieghem in de tegenaanval de eerste goal van de Superboeren produceerde. Uitblinker Furdjel Narsingh, Youssef El Jebli en Fabian Serrarens verzorgden de overige thuistreffers.

Excelsior stapelde in de beginfase de ene mogelijkheid op de andere. Binnen vier minuten mikte middenvelder Ryan Koolwijk op de lat uit een vrije trap. Tien minuten later miste Ali Messaoud een vrije kopkans, terwijl de sterk spelende Marcus Edwards een voorzet van Luigi Bruins op enkele meters van het doel mistte.

Het oeroude voetbacliché 'als je hem niet maakt, valt hij aan de andere kant' bleek opnieuw waar, toen De Graafschap uit het niets toesloeg. Frank Olijve ontsnapte aan buitenspel en mocht alleen richting doel. Spits Daryl van Mieghem ontving de bal panklaar en hoefde alleen nog maar binnen te tikken: 1-0.

Een kwartier voor rust verkleinde Excelsior de zorgen. Elías Már Ómarsson maakte zijn tweede treffer van het seizoen, bijna volledig op eigen kracht. De aanvaller was twee man te slim af en schoof de bal behendig onder doelman Hidde Jurjus door, waardoor Excelsior met een 1-1 stand mocht gaan rusten.

Met het inbrengen van buitenspeler Narsingh keerde de Graafschap het tij voor goed. De rappe aanvaller maakte zelf de 2-1 door knap raak te schieten in de korte hoek na een individuele actie. Vervolgens legde hij de bal met zijn wreef op het hoofd van El Jebli die de bal verlengde. Het leer verdween fraai in de verre hoek, waarmee de derde treffer van de Superboeren een feit was.

Na een rode kaart van Jurgen Mattheij, die een discutabele tweede gele kaart ontving, maakte De Graafschap het karwei af. Een inzet van Van Mieghem werd nog gekeerd door Excelsior-keeper Alessandro Damen, maar de doelman stootte de bal precies op het hoofd van de inkomende Serrarens, die de beslissende 4-1 binnen knikte.

Opstellingen en beoordelingen*

De Graafschap: Hidde Jurjus 6; Leeroy Owusu 6, Myenty Abena 5 (46. Erik Bakker 6), Sven Nieuwpoort 5.5 (78. Lars Nieuwpoort -), Bart Straalman 5.5, Jordy Tutuarima 5.5; Frank Olijve 5 (46. Furdjel Narsingh 7), Youssef El Jebli 6.5, Robert Klaasen 5; Daryl van Mieghem 6, Fabian Serrarens 5.5.

Excelsior: Alessandro Damen 5; Jeffry Fortes 6, Jurgen Mattheij 3, Hervé Matthys 4.5, Lorenzo Burnet 4.5; Jerdy Schouten 5, Ali Messaoud 4 (60. Mounir El Hamdoui 6), Ryan Koolwijk 6 (81. Anouar Hadouir -) ; Marcus Edwards 6, Elías Már Ómarsson 5.5 (81. Thomas Oude Kotte -), Luigi Bruins 6.

Man of the Match: Furdjel Narsingh

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen