Aluminium staat ADO Den Haag in de weg tegen NAC

27 oktober 2018, 20:31   Bijgewerkt: 27 oktober 2018, 21:59

Ondanks een regen van kansen is ADO Den Haag in eigen huis niet verder dan een punt gekomen tegen NAC Breda. De thuisploeg raakte na rust tot twee keer toe het aluminium, maar vergat zichzelf te belonen. Daarom bleef het bij de twee goals die al vroeg in de wedstrijd vielen: 1-1. Luka Ilic had in Den Haag de score geopend, mede-Eredivisie-topscorer Abdenasser El Khayati tekende voor de gelijkmaker.

Toch was het NAC dat het voortouw nam in Den Haag. Na een goed begin kwam het al na een paar minuten verdiend op voorsprong door een treffer van Ilic. Fabian Sporkslede deed het voorbereidende werk met een tackle én een voorzet, waarna Ilic in tweede instantie raak schoot.

De bezoekers uit Breda hadden de goal hard nodig, want het loopt de laatste weken totaal niet. Op de valreep pakte NAC een punt tegen Willem II vorige week, al was dat met het nodige geluk. Ook in Den Haag gaf het al snel veel te veel ruimte weg, waardoor El Khayati in alle vrijheid de bal in de korte hoek krulde.

De absolute smaakmaker, betrokken bij de laatste tien goals van ADO en ook dit seizoen van onschatbare waarde, liet zich dus weer gelden. Na de gelijkmaker was hij opnieuw dichtbij met een vrije trap op de lat. Ook Lex Immers had last van het aluminium via een heerlijke kopbal.

NAC deelde op zijn beurt nog wat speldenprikjes uit en werd nog dreigend via de invallende Giovanni Korte (oud-speler ADO), maar kon geen vuist maken voorin. NAC komt op vijf punten, ADO op twaalf.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 7; Giovanni Troupée 5, Tom Beugelsdijk 7, Wilfried Kanon 6, Shaquille Pinas 6; Dion Malone 6, Abdenasser El Khayati 7, Lex Immers 7; Sheraldo Becker 6 (82 Thijmen Goppel -), Thomas Necid 5 (66. Erik Falkenburg 6), Elson Hooi 7 (86. Melvyn Lorenzen -)

NAC Breda: Benjamin van Leer 7; Fabian Sporkslede 7, Menno Koch 6, Karol Mets 6, Jurich Carolina 5; Guinluca Nijholt 5 (88. Arno Verschueren -), Luka Ilic 7 (88. Marwin Reuvers -), Anouar Kali 6; Mikhail Rosheuvel 6 (75. Giovanni Korte -), Mitchell te Vrede 6, Mounir El Allouchi 6

Man of the match: El Khayati

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling