Mazraoui vindt complimenten 'gek': "Het overkomt me"

27 oktober 2018, 14:05

Vorig seizoen klopte Noussair Mazraoui al op de deur bij Ajax en dit seizoen staat in het teken van zijn grote doorbraak. De rechtsachter van de Amsterdammers is een belangrijke schakel in de ploeg van Erik ten Hag en vindt de vele complimenten die hij krijgt onwennig voelen.

De twintigjarige Ajacied scoorde al twee keer in de Champions League en dat is uiteraard niet onopgemerkt gebleven bij de mensen om hem heen. De Marokkaan wordt bedolven onder de complimenten. "Dat voelt gek. Omdat je er vooraf geen rekening mee houdt. Het overkomt me. Nu kijken hoe ik met de situatie om ga", zegt de verdediger tegen het Algemeen Dagblad.

Zijn grote doorbraak was een kleine verrassing, omdat hij als jeugdspeler nooit echt opviel en er soms gewoon wat bij hing. Het zorgde ervoor dat hij het niet altijd meer zag zitten. "Kijk, voetbal is alles voor mij. Maar ik werd ongelukkig van mijn bijrol in de jeugd. Dat doet pijn, hoor. Ik deed vwo en dacht: ik moet me maar vol op de studie richten. Ik hield en houd van discussiëren, dus in mijn achterhoofd speelde de gedachte om rechten te studeren om advocaat te worden. Maar nu ben ik dus hier", zegt hij.

Met Ajax speelt het talent zondag tegen Feyenoord. Het spelen van zo'n grote Klassieker is nieuw voor hem. "In de jeugd speelde ik dus nooit de grote Klassiekers tegen de jeugd van Feyenoord. Ajax A2 tegen Feyenoord A2. Dat was mijn 'Klassiekertje'. Nu de echte. Geweldig duel om naar uit te kijken. De topwedstrijden volgen elkaar nu heel snel op. Wij veel beter dan Feyenoord? Ik heb nog niemand gehoord binnen de selectie die zegt: 'We rollen ze even op'. Een Klassieker moet je winnen, anders ga je dat heel lang horen."

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen