Transferweekje: Tottenham klaar met Janssen, Büttner kan blijven

27 oktober 2018, 12:31   Bijgewerkt: 27 oktober 2018, 12:47

De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over een paar maanden spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Tottenham wil af van flop Janssen

Tandenknarsend zal Vincent Janssen zijn ploeggenoten hebben zien spelen tegen PSV. Geblesseerd keek de aanvaller toe, maar ondanks dat Tottenham slechts twee keer scoorde en veel kansen miste, viel de naam van de Nederlandse spits niet. Begrijpelijk, elk doelpunt van Janssen kostte tot dusver 3,33 miljoen euro. Trainer Maurico Pochettino denkt aan een opfrisbeurt van zijn selectie en zou onder andere af willen van flop Janssen. Maar wie is er geïnteresseerd in een speler die al seizoenenlang geblesseerd is en bovendien niet de goedkoopste optie zal zijn?

Barça beslist over lot Lopetegui

De dagen van Julen Lopetegui als trainer van Real Madrid zijn bijna geteld. Alleen een goed resultaat in El Clasico kan hem voorlopig redden. Zijn hoofd ligt al weken op het hakblok, omdat hij De Koninklijke maar niet aan de praat krijgt. De nederlaag van vorige week tegen Levante (1-2) werd hem bijna fataal. De hoge heren in Santiago Bernabeu hielden een crisisberaad, maar volgens Marca vonden zij het niet verstandig om hun trainer in aanloop naar een cruciale week de laan uit te sturen. Naast de wedstrijd van zondag tegen FC Barcelona speelde Real Madrid dinsdag ook in de Champions League tegen Viktoria Plzen. Real won, maar de zorgen blijven. Barça gaat zondag het lot van Lopetegui bepalen. Wordt dit het keerpunt, of kan Lopetegui zijn koffers pakken en pikt hij - [a,https://www.sport.es/es/noticias/real-madrid/cesar-lopetegui-cuesta-millones-euros-7105000,_blank,aldus Sport] - een ontslagclausule van achttien miljoen euro mee?

Ritsu Doan

Afgelopen zomer kwam er een zak met een bedrag dat 'richting de acht miljoen euro' ging uit Rusland voor FC Groningen-smaakmaker Ritsu Doan. Hans Nijland wees de aanbieding af, omdat hij de sterspeler wilde behouden. Hoewel de Noorderlingen flink tegenvallen tot dusver, doet de Japanner het nog alleraardigst. Dat zou - naast CSKA Moskou - voor nog meer geïnteresseerden. Technisch manager Ron Jans ontkende echter dat er al topclubs zoals Manchester City en Juventus zich hebben gemeld. "Wel zijn we benieuwd wat er gaat gebeuren. Het is natuurlijk een bijzondere speler", aldus Jans tegen RTV Noord.

Vitesse wil door met Büttner en Foor

Als het aan Vitesse ligt, dan worden de verbintenissen van Alexander Büttner en Navarone Foor nieuw leven ingeblazen. De club wil graag verlengen met het duo, zegt technisch directeur Marc van Hintum tegen De Gelderlander. "We beginnen langzamerhand gesprekken met spelers", vertelt hij. "We willen zeker graag door met Büttner en Foor." Het contract van Büttner loopt af in 2019, terwijl Foor in 2020 transfervrij is. Bij Vitesse lopen de contracten van Maikel van der Werff, Arnold Kruiswijk en Lassana Faye af, terwijl Thomas Bruns en Khalid Karami het moeilijk hebben met het feit dat ze reserve zijn. "We brengen alles in kaart en gaan dan in de winterstop alle opties bekijken."

Coach Martino gaat vertrekken bij Atlanta United

Het dienstverband van Martino Gerard 'Tata' Martino bij Atlanta United nadert zijn einde. De 55-jarige Argentijnse trainer heeft om persoonlijke redenen dat besluit genomen, melden Amerikaanse media. Volgens ESPN is de kans groot dat hij de nieuwe bondscoach van Mexico gaat worden, waar na het WK Juan Carlos Osorio afzwaaide. Helemaal zeker is dat echter nog niet. Martino staat bekend als een goede vriend van Lionel Messi en was mede daardoor eerder trainer van FC Barcelona. Tussen 2014 en 2016 had hij de Argentijnse ploeg onder zijn hoede.

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen