Romero zet na eerste PSV-goal in op volledige wedstrijd

27 oktober 2018, 08:55   Bijgewerkt: 27 oktober 2018, 10:44

Na zijn eerste officiële doelpunt in dienst van PSV, is een volledige wedstrijd de volgende stap van Maximiliano Romero. De negentienjarige Argentijn scoorde vrijdag in het competitieduel met FC Dordrecht (2-2). Een opkikker voor de spits die tien maanden worstelde met zijn fitheid. "Ik had er van tevoren op gehoopt."

Romero kwam afgelopen winter al naar Eindhoven, maar mede door het fysieke malheur kon hij de hoge verwachtingen nog niet waarmaken. De Zuid-Amerikaan maakte vorige week eindelijk weer minuten bij de beloftenploeg van PSV.

"Het was geen makkelijke tijd, maar ik heb de afgelopen weken steeds meer vertrouwen gekregen", zegt Romero tegen het Eindhovens Dagblad. "Na de wedstrijd tegen MVV had ik nergens last van en kon ik gewoon weer trainen. Ik speelde vorige week een helft en nu alweer zestig minuten. Volgende week denk ik dat een volle wedstrijd van negentig minuten mogelijk is."

Wellicht dat Mark van Bommel hem dinsdag speeltijd gunt, als PSV het bekerduel met RKC Waalwijk speelt. Anders wordt het waarschijnlijk vrijdag bij Jong PSV - FC Den Bosch. "Ik hoop zo snel mogelijk van waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal, maar wacht op het oordeel van de trainer", aldus Romero, die vrijdag tegen Dordrecht de 2-0 maakte. "Het voelde heerlijk en geeft me weer meer vertrouwen. Jammer dat we daarna de wedstrijd niet wonnen."

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen