Stormloop Emmen levert slechts een puntje op tegen tien VVV'ers

Stormloop Emmen levert slechts een puntje op tegen tien VVV'ers

26 oktober 2018 – FC Emmen wacht nog altijd op zijn eerste thuiszege in de Eredivisie. De Drenten speelden tegen VVV-Venlo ruim zeventig minuten lang met een man meer, maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Kort na de openingstreffer van Peniel Mlapa kreeg Roel Janssen rood en kon Emmen aan zijn stormloop beginnen. De thuisploeg raakte twee keer het aluminium, maar scoorde alleen via rechtsback Stef Gronsveld. VVV stelde zich tevreden met het puntje en heeft zich voor nóg een week verzekerd van een, al dan niet gedeelde, vijfde plek.FC Emmen begon met weinig hoopgevende statistieken aan het duel. De Eredivisie-debutant had in de vorige wedstrijd tegen PSV een 6-0 nederlaag moeten slikken en was al tien competitiewedstrijden op rij zonder thuiszege. Tot overmaat van ramp ging de eerste kans van VVV er meteen in: Ralf Seuntjens kreeg alle ruimte om voor te geven, Patrick Joosten kopte door en Mlapa zorgde voor de 0-1.


Niet lang daarna stond VVV opeens met tien man. Janssen ging met gestrekt been naar een halfhoge bal die Alexander Bannink wilde controleren en raakte zijn tegenstander vol in de edele delen. Arbiter Rob Dieperink werd ingeseind door de VAR, keek nog eens naar de beelden en stuurde de linksback van het veld af.

VVV besloot de voorsprong te consolideren en liet Emmen komen. De thuisploeg wist zich aanvankelijk nauwelijks raad met de overtalsituatie, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft twee prima kansen. Hilal Ben Moussa verzuimde echter om een slippertje van doelman Lars Unnerstall af te straffen en Jafar Arias kopte op de lat.

Na de rust vervolgde Emmen zijn belegering. Nadat Anco Jansen van afstand de paal raakte, leek Reuven Niemeijer in de rebound voor 1-1 te zorgen, maar de invaller stond buitenspel. Na ruim een uur spelen viel de gelijkmaker alsnog. Gronsveld stond op het punt om gewisseld te worden, maar wist nog knap weg te draaien bij Jerold Promes en fleurde zijn Eredivisie-basisdebuut op met een strak schot in de verre hoek.

De gastheren wilden erop en erover, maar raakten vermoeid. Het kwam nog twee keer dichtbij een overwinning: Luciano Slagveer kon vrij inschieten, maar Unnerstall had een fraaie parade in huis. Uitblinker Caner Cavlan leek wél succes te hebben met een listig schot, maar schoot net voorlangs. FC Emmen staat nu op negen punten, zes minder dan VVV, maar komt niet van de vijftiende plek af.

Opstellingen en beoordelingen* 
FC Emmen: Kjell Scherpen 5; Stef Gronsveld 5 (66. Luciano Slagveer 4.5), Keziah Veendorp 5.5, Nick Bakker 5, Caner Cavlan 6.5; Alexander Bannink 5 (23. Reuven Niemeijer 5), Glenn Bijl 5.5, Hilal Ben Moussa 5, Michael Chacón 6; Anco Jansen 5.5, Jafar Arias 4.5

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6; Moreno Rutten 6, Jerold Promes 5.5, Nils Röseler 6.5, Roel Janssen -; Danny Post 5, Ralf Seuntjens 6, Tino-Sven Susic 5 (90. Jay-Roy Grot -); Jonathan Opoku 4.5, Peniel Mlapa 6.5 (59. Peter van Ooijen 6), Patrick Joosten - (20. Christian Kum 5.5)

Man of the match: Caner Cavlan

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021