ADO Den Haag
0 – 1
FC Groningen

Vrouwen: Eerste punten Achilles, fikse nederlaag Heerenveen

Vrouwen: Eerste punten Achilles, fikse nederlaag Heerenveen

26 oktober 2018 – Achilles'29 heeft de eerste punten van dit seizoen gepakt. In eigen huis won het in de slotseconde van PEC Zwolle. FC Twente won ook, want de Tukkes kwamen een achterstand bij rust te boven tegen Excelsior/Barendrecht (1-3). SC Heerenveen ging hard onderuit in eigen huis. VV Alkmaar was met 3-5 te sterk.SC Heerenveen – VV Alkmaar: 3-5
Een boeiend voetbalgevecht in Friesland vanmiddag: de vrouwen van SC Heerenveen en VV Alkmaar maakten er voor de neutrale kijker een leuke pot van. Al na twintig minuten hadden Nathalie van den Heuvel (Heerenveen) en Chelsea Kenton (VV Alkmaar) al gescoord. Na rust bracht Tiny Hoekstra met een knappe goal de thuisploeg weer aan de leiding, maar na een kwartier in de tweede helft trok Silvie van der Plas de stand weer gelijk. Lang leek het duel ook richting een gelijkspel te eindigen totdat de vrouwen uit Alkmaar het op de heupen kregen. Via Jolet Lommen, Yvette Derks en Kenton liepen de gasten razendsnel uit naar 2-5. Een Friese tegentreffer in extremis was nog voor de statistieken.

Achilles'29 – PEC Zwolle: 3-2
De cijfers van de gastvrouwen waren voorafgaand aan het duel bedroevend. De eerste vijf wedstrijden leverden geen enkel punt, maar wel 28 tegentreffers op. De wedstrijd begon wat later aangezien de Zwolse vrouwen vertraging opliepen. PEC Zwolle leek na een helft voetballen op weg naar een overwinning, want via Babiche Roof en Rebecca Doejaarden stond PEC vlak voor rust op een 0-2 voorsprong. Achilles ging desondanks met een goed gevoel de rust in, want de aansluitingstreffer viel luttele seconde voor het rustsignaal. In de tweede helft draaide Achilles de wedstrijd om. Julia Ibes maakte in de slotfase gelijk en in extremis zorgde Van Lieshout via een uitstekende counter voor de eerste punten in Groesbeek.

Excelsior/Barendrecht – FC Twente: 1-3
De vrouwen van FC Twente hadden het lange tijd lastig op bezoek bij Excelsior/Barendrecht. Vlak voor rust kwamen de gastvrouwen via Eline Koster op voorsprong. FC Twente herpakte zich knap na rust en dankzij goals van Jassina Blom, Myrthe Moorrees en Renate Jansen wonnen de Tukkers met duidelijke cijfers: 1-3.

Wint Ajax de Klassieker van Feyenoord in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020