FIFA: tegen Spaanse duels in buitenland, onderzoek naar mini-WK

26 oktober 2018, 15:38

De FIFA is tegen Spaanse competitiewedstrijden in het buitenland. Die mededeling had het FIFA Council, het hoogste besluitvormende orgaan van de wereldvoetbal, tijdens een bijeenkomst in Rwanda. Ook werd bekend dat er een onderzoek komt naar het opzetten van een mini-WK met acht toplanden en een uitgebreid WK voor clubteams.

La Liga wilde Girona - FC Barcelona in Miami laten spelen, met de insteek dat er meerdere Spaanse affiches verhuizen naar de Verenigde Staten. Maar vanuit meerde hoeken doken tegenstanders op. De Spaanse bond vroeg advies op bij de FIFA. Het Council benadrukte vrijdag dat officiële competitiewedstrijden in eigen land gespeeld moeten worden. Dat strookt met de woorden van FIFA-baas Gianni Infantino, die zich eerder al tegen de plannen keerde.

Mini-WK

De plannen die Infantino heeft voor twee lucratieve toernooien worden onderzocht door een speciale werkgroep. De Zwitser opperde eerder al ideeën voor een mini-WK met acht landen, als slot van een wereldwijde Nations League. Ook gaat de werkgroep kijken naar een uitgebreider WK voor clubteams met 24 ploegen, in plaats van 7.

Denk jij dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen