Dolberg zeker van Klassieker-zege: "Ajax is beter dan Feyenoord"

Dolberg zeker van Klassieker-zege: "Ajax is beter dan Feyenoord"

28 oktober 2018 – Kasper Dolberg vindt Ajax op dit moment een stuk sterker dan Feyenoord. De Deense aanvaller is overtuigd van de kwaliteiten van de Amsterdammers en vindt dan ook dat hij in zijn eerste Klassieker in de Johan Cruijff ArenA moet winnen. Het zou bovendien de perfecte afsluiting zijn voor de hem toch al perfecte week.Dat Ajax op dit moment een stuk overtuigender speelt in de Eredivisie, gaf zelfs Feyenoorder Jordy Clasie toe. Dolberg was het met die constatering van de middenvelder roerend eens. "Ajax speelt inderdaad beter dan Feyenoord op dit moment", vindt hij. "We hebben de betere spelers en ik vind ons in balbezit ook sterker."

Dus is de Deen van mening dat Ajax De Klassieker gaat winnen komende zondag in de Johan Cruijff ArenA. "Ja, we krijgen bijna geen doelpunten tegen en hebben overall een betere ploeg. Maar het zal wel een intensive game worden." Wat hij precies kan verwachten, durft hij niet te zeggen. "Want ik heb nooit eerder thuis tegen Feyenoord gespeeld. Dat maakt het wel weer bijzonder."

Fitheid
Bijzonder was deze week sowieso voor Dolberg, die zijn contract verlengde en zijn eerste basisplaats in de Champions League ooit kreeg. Het duel met Feyenoord kan zijn derde duel in een week worden, maar is hij daar fysiek al klaar voor? "Drie duels in één week kan ik aan. Honderd procent", verzekert hij. "Dit soort wedstrijden heb ik juist nodig om fit te worden."

Met zijn eerste thuisklassieker, Champions League-basisdebuut en contractverlenging is het dus een mooie week voor Dolberg, die gelukkig is met zijn verbintenis tot en met 2022. "Ik ben blij om hier te zijn en deel uit te maken van het team. Toen Ajax het ter sprake bracht, was al snel duidelijk dat ik wilde bijtekenen. Dat het voor andere clubs moeilijker wordt om mij te halen? Tsja, true."

Denk jij ook dat Ajax van Feyenoord wint in Amsterdam? Zet in en krijg een bonus van liefst 50 euro! 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 24 augustus 2019

  2. vrijdag 23 augustus 2019