Gattuso snapt dat hij onder druk staat: "Kritiek alleen maar goed"

26 oktober 2018, 09:02

Het is crisis bij AC Milan: de club staat in het rechterrijtje in de Serie A, verloor de derby van Internazionale (1-0) en ging nu ook in de Europa League onderuit, waardoor Olympiakos weer dichterbij is gekomen in de poule. Trainer Gennero Gattuso staat vol onder druk en begrijpt dat als hij blijft verliezen, zijn ontslag onvermijdelijk is.

"We zijn op dit moment de weg kwijt. Het was een wedstrijd van lijden, we zijn ons vertrouwen verloren momenteel", reageerde de trainer na het 1-2 verlies tegen Real Betis Sevilla. "Dit team is niet vrij in het hoofd. Alleen in de laatste minuten konden we de spanning van ons afgooien. Onze kwetsbaarheid maakt me zorgen."

Toch leek het eerder nog best aardig bij Milan, dat zich deze zomer knap versterkte. "Het ziet er totaal anders uit dan een paar weken geleden. Het is een psychologisch probleem, omdat we niet reageren", zag hij. "Zo kunnen we niet voetballen en dan ben ik verantwoordelijk. Ik heb veel zorgen, want zo'n optreden kan ik niet accepteren."

Als er tegen Sampdoria niet gewonnen wordt komend weekend, lijkt er ontslag te volgen voor de coach, zo schrijven de italiaanse media. "Het is alleen maar goed dat ik kritiek krijg en ter discussie word gesteld. Ik train een glorieuze club: dat het slecht gaat is geen probleem voor de spelers, maar voor mij."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen