Groep I: Genk legt Besiktas op de pijnbank, weer punt Sarpsborg

Groep I: Genk legt Besiktas op de pijnbank, weer punt Sarpsborg

25 oktober 2018 – Het is nog heel spannend in Groep I van de Europa League, dat is de conclusie die getrokken kan worden halverwege de groepsfase. RC Genk is dankzij een overwinning bij Besiktas (2-4) van vanavond de koploper, maar ook de andere ploegen strijden nog volop mee om een ticket voor de volgende ronde.Besiktas - Genk 2-4
Besiktas heeft zich donderdag flink in het ootje laten nemen door RC Genk. De Belgische formatie bleek veel te sterk en zegevierde met liefst 1-4 in Istanbul. Spits Mbwana Samata maakte de eerste twee goals en toen invaller Vagner Love er een kwartier voor tijd 1-2 van maakte, leek het toch nog spannend te worden. Genk haalde daarna echter snel de trekker over. Diemerci Ndongala en Jakub Piotrowski scoorden in respectievelijk de 81ste en de 83ste minuut en lieten keeper Loris Karius dus kansloos achter. Jeremain Lens stond in de basis bij de Turken en kon het verschil niet maken. Zijn opvallendste actie was het pakken van een gele kaart in de eerste helft. Invaller Love deed wel weer van zich spreken door met zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-4 vast te leggen.

Sarpsborg 08 1-1 - Malmö FF 1-1
Bij het voetbalpubliek is Sarpsborg 08 een onbekende naam en dat is uiteraard begrijpelijk. De Noorse club schreef onlangs geschiedenis door met 3-1 te winnen van Genk, wat de eerste overwinning ooit was in Europa voor de club en ook vanavond is er een resultaat gehaald. Het Zweedse Malmö FF werd op 1-1 gehouden. Andreas Vindheim leek met een late 0-1 de matchwinner te worden, maar middenvelder Halvorsen zorgde ervoor dat de thuisclub er met een punt vandoor ging. De club, die speelt in een bijzonder klein stadion waar vanavond slechts 8000 man zaten, is met vier punten gedeeld tweede. Ook Malmö heeft dat puntenaantal, terwijl Besiktas met drie punten verrassend laatste staat.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 29 februari 2020

  2. vrijdag 28 februari 2020