Groep H: Marseille moet nu al vrezen voor uitschakeling

25 oktober 2018, 22:59   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 23:16

Er moet niet vreemd opgekeken worden als Olympique Marseille na de groepsfase niet meer meedoet aan de Europa League. De finalist van vroeg seizoen verloor donderdag op eigen terrein met 1-3 van SS Lazio en staat nu met één punt uit drie duels laatste in de groep.

Olympique Marseille  - SS Lazio 1-3

Kevin Strootman speelde met AS Roma vorig seizoen nog de halve finale van de Champions League, maar dreigt dit voetbaljaar een teleurstellende Europese campagne te beleven. De Nederlander pakte in de eerste twee speelrondes van de Europa League maar één punt met Olympique Marseille en leed vanavond een pijnlijke nederlaag. Uitgerekend SS Lazio, de rivaal van de oude club van Strootman, was de boosdoener. De stugge Italianen bleken met 0-2 te sterk. Wallace zette de bezoekers al snel op voorsprong en Felipe Caicedo maakte na een uur spelen de tweede treffer voor Lazio. Hij kon afdrukken na een fraaie steekbal van spits Ciro Immobile. Dimitri Payet maakte het in de slotfase nog even spannend door een vrije trap via de onderkant van de lat in het doel te kegelen, maar zijn goal was niets meer dan een eretreffer. Zeker niet omdat Adam Marusic razendsnel daarna de 1-3 maakte en daarmee voor de beslissing zorgde. Voor Marseille is het nu alarmfase één en moeten er heel snel punten komen. Vorig seizoen haalde de Franse club nog de finale, waarin Atlético Madrid te sterk bleek, en dus zou vroege eliminatie een enorme deceptie betekenen.

Eintracht Frankfurt - Apollon Limassol 2-0

Eintracht Frankfurt draait in de Bundesliga als een tierelier en won afgelopen vrijdag nog met 7-1 van Fortuna Düsseldorf. Donderdag liet de Duitse formatie zien dat het ook in de Europa League niet te verslaan is. Apollon Limassol werd dankzij twee vroege goals met 2-0 over de knie gelegd.  Filip Kostic maakte na een kwartier de 1-0 en dat was te danken aan een enorme blunder van keeper Bruno Vale. De doelman kon daarna niet voorkomen dat Sebastien Haller na een halfuur de 2-0 aantekende. De oud-speler van FC Utrecht is topscorer van de Bundesliga en heeft het dus ook in de Europa League laten zien. Frankfurt, waar Jonathan De Guzman in de basis stond, is met negen punten uit drie wedstrijden de trotse koploper van deze poule.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen