Groep A: Lukoki scoort, Zürich vloert Leverkusen in fraai gevecht

25 oktober 2018, 21:00

Jody Lukoki is er donderdag mede-verantwoordelijk voor geweest dat Ludogorets het eerste punt heeft gehaald in dit Europa League-seizoen. De oud-speler van Ajax, SC Cambuur en PEC Zwolle opende de score tegen AEK Larnaca, maar dat was niet voldoende voor een zege: 1-1.

AEK Larnaca - Ludogorets 1-1

Omdat AEK Larnaca en Ludogorets na twee duels nog puntloos waren, was de wedstrijd van vanavond belangrijk. Al na zeven minuten liet Lukoki zijn waarde zien voor de bezoekers door de 0-1 te maken. Het antwoord van de Cyprioten liet niet lang op zich wachten. Een rake strafschop van Jorge Larena betekende in de 25ste minuut al de 1-1. Verder werd er niet meer gescoord, ondanks dat de beste kansen waren voor de thuisploeg.

FC Zürich - Bayer Leverkusen 3-2

Omdat Larnaca en Ludogorets nog puntloos waren na twee duels, stonden zowel Zürich en Leverkusen uiteraard op zes punten. Zij speelden vanavond dus voor de koppositie en de Zwitsers maakten in de wedstrijd de beste indruk. Via Antonio Marcehsano kwam het team op voorsprong, maar na de pauze sloeg Leverkusen toe. Karim Bellarabi was met twee doelpunten in een tijdsbestek van acht minuten na rust goed voor de 1-2. Zürich liet echter zien dat het niet voor één gat te vangen was. Toni Domgjoni maakte de gelijkmaker en Stephen Odey kroonde zich vervolgens met de winnende goal een kwartier voor tijd tot matchwinner.