'Grote gasten' van VVV-Venlo: "We zijn geen houten klazen"

25 oktober 2018, 08:23

VVV-Venlo is na negen speelrondes de verrassende nummer vijf van de Eredivisie. Opvallend is dat in het basisteam van trainer Maurice Steijn veel lange jongens staan. Naast doelman Lars Unnerstall heeft de Limburgse formatie nog liefst vijf spelers die langer zijn dan 1.90 meter. Ralf Seuntjens denkt niet dat VVV het zo goed doet omdat de selectie veel lange spelers herbergt.

"Ik denk wel dat het voor tegenstanders minder prettig is om tegen fysiek sterke kerels te spelen, dan wanneer er twintig laven uit een bus stappen. Het maakt toch indruk", zegt de aanvallende middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Seuntjens, Nils Röseler, Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot en Danny Post zijn allen langer dan 1.90.

Post stelt dat het beeld dat 'grote gasten' niet kunnen voetballen onzin is. "We zijn geen houten klazen. Op de pleintjes ontwikkel je techniek. En als je daarnaast ook nog eens fysiek sterk bent, heb je feitelijk twee wapens waarmee je het verschil kunt maken. Als we er bij VVV voetballend niet uitkomen, kunnen we dankzij onze power moeiteloos overschakelen naar een meer opportunistische speelstijl."

De opportunistische speelstijl heeft tot nu toe zijn werking gehad, want de club uit Venlo bevindt zich in de subtop van de Eredivisie. De Limburgers krijgen vrijdagavond tegen het gepromoveerde FC Emmen de mogelijkheid om de vijfde plaats te verstevigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen