Van Persie spreekt van Ajax-hype: "Daar ga ik niet in mee"

25 oktober 2018, 07:43   Bijgewerkt: 25 oktober 2018, 08:02

Robin van Persie is ervan overtuigd dat Feyenoord zondag met een goed resultaat de Johan Cruijff ArenA kan verlaten. De Amsterdammers worden als torenhoge favoriet gezien om de eerste Klassieker van het seizoen te winnen, maar de ervaren Feyenoord-aanvaller wil niet meegaan in de 'Ajax-hype'. "Dat sentiment dat het allemaal fantastisch is, daar ga ik persoonlijk niet in mee."

"Sowieso haal ik altijd mijn schouders op als ploegen als onklopbaar worden gezien", zegt Van Persie in het Algemeen Dagblad. "Dat gevoel heb ik slechts eenmaal in heel mijn loopbaan na afloop van een wedstrijd gehad. Dat was tegen het Barcelona van Pep Guardiola. Daar was simpelweg niets tegen te beginnen. Verder heb ik vrijwel altijd gevoeld dat er kansen waren, ook tegen topploegen. Wij hebben zwakke plekken, maar ook Ajax en PSV ook. En Manchester City ook."

Ajax maakt dit seizoen - met name in de Champions League - veel indruk. "Er staat voor ons trainingscomplex een jongen. Hij staat er elke dag en hij begon al vroeg in de week over Ajax. Dat hij er een beetje tegenop zag. Ik kan hem niet beloven dat wij winnen, maar waarom zouden wij op voorhand kansloos zijn? Dat gevoel heb ik helemaal niet. En de groep ook niet."

De Feyenoord-captain zegt dat Ajax, maar ook PSV, meer middelen heeft dan de Rotterdammers. "Maar dat wil niet zeggen dat we niet van ze kunnen winnen. Dat Ajax heeft gewonnen van Benfica is een feit. Maar of het iets zegt voor zondag, weet ik niet. Het is ook niet zo simpel als het lijkt. Zo van Ajax speelt beter dan Feyenoord, dus zij winnen. Dit blijft een speciale wedstrijd. Een wedstrijd op zich noemen ze het en dat is het ook."

Lees ookVan Persie stopt 'normaal gesproken' aan einde seizoen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen